Zoeken
Annemarie Haverkamp wint de Bronzen Uil 2019!
Annemarie Haverkamp wint met de roman De achtste dag de Bronzen Uil 2019, de Vlaamse literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige debuut van het afgelopen jaar. 

Annemarie Haverkamp wint de Bronzen Uil 2019!

Gepubliceerd op 14 oktober, 2019 om 00:00

Uit het juryrapport: 'De zes genomineerde boeken van de Bronzen Uil beschrijven elk de zoektocht van het individu in een maatschappij die streeft naar perfectie. Eén boek vonden wij bijzonder. De jury was onder de indruk van de uitgemeten zakelijkheid waarmee de auteur erin slaagt om wat onafwendbaar is toch stap voor stap menselijk te maken. Dit boek getuigt van bijzonder vakmanschap.'

Annemaries reactie: 'Ik kan het niet geloven. Toen de jury allerlei dingen ging noemen over het winnende boek, over het vakmanschap van de hoofdpersoon, dacht ik: hé, ik heb zo’n hoofdpersoon. En zo kwam er steeds meer herkenbaars waardoor ik dacht: dit is niet waar, wat hij vertelt gaat echt over míjn boek. En toen werd ik het.'

 

De achtste dag is een roman over de liefde voor een vrouw en een kind, en over de vraag wat we achterlaten als we sterven. Meer over de roman lees je hier.

Auteurs
Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: