Zoeken
Simone Atangana Bekono ontvangt Charlotte Köhler Stipendium
Het Charlotte Köhler Stipendium 2019, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt op vrijdag 18 oktober uitgereikt aan Simone Atangana Bekono voor haar poëzie.

Simone Atangana Bekono ontvangt Charlotte Köhler Stipendium

Gepubliceerd op 3 oktober, 2019 om 00:00

Simone krijgt het stipendium voor haar bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De jury, bestaande uit Mischa Andriessen (voorzitter en laureaat poëzie 2014), Steffie van Neste en Kila van der Starre, ziet de toewijzing van het stipendium als de erkenning van een nu al bijzonder en rijp dichterschap.

Uitreiking

De uitreiking vindt plaats op 18 oktober om 16.15 uur in het Amsterdams Marionettentheater. Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en Judith Herzberg zijn deze middag aanwezig om het nieuwe talent te vieren en dragen voor uit eigen werk.

Wil je ook bij de uitreiking aanwezig zijn? Meld je aan.

Over het stipendium

Het Charlotte Köhler Stipendium is een aanmoedigingstoelage van € 5000,- en wordt jaarlijks toegekend aan een auteur van wie in de afgelopen vijf jaar titels of vertalingen zijn uitgebracht. Elk jaar komt een ander genre in aanmerking: poëzie (2019), toneel (2020), literaire vertaling (2021) of proza (2022).

Meer over Charlotte Köhler prijs en stipendium.
Meer over hoe de eerste vonken zichtbaar waren.
De bundel van Simone Atangana Bekono is verschenen bij Wintertuin De Nieuwe Oost en Lebowski Publishers in een co-uitgeverschap.
Auteursfoto: Gaby Jongenelen 

Auteurs
Auteur: Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Met haar debuutroman Confrontaties won zij de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en de Anton Wachterprijs, en stond ze op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en De Bronzen Uil. De vertaalrechten zijn onder andere verkocht aan Amerika, Engeland en Duitsland.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: