Zoeken
Koken was nog nooit zo leuk
‘Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de bloedhitte van Frankrijk op onze blote voeten mayomenaise te stampen. In van die grote, eikenhouten vaten en op de echte, traditionele manier. Heerlijk, dat vrije gevoel van oranje eierendooiers die als warme vla tussen je tenen door glibberen. Nog steeds krijg ik complimenten over mijn gladde voetjes. Zodra de lente zijn eerste zonnestralen laat zien, trek ik glunderend mijn sandalen aan. Dit is waar mijn liefde voor echt en authentiek eten is begonnen.

Koken was nog nooit zo leuk

Gepubliceerd op 30 september, 2019 om 00:00

Mijn jeugd zit vol fantastische herinneringen. Zo meen ik mij ook te kunnen herinneren hoe
mijn opa zelf paling rookte. Hoe die zwarte, glibberige beesten in die bakken krioelden als
het haar van Medusa zal me altijd bijblijven. Wat een engnekken! Van de gestroopte huid maakte mijn grootmoeder kleine stropdasjes voor mijn teddybeer Davie. Breed hadden we het niet, dus we moesten creatief zijn.’

Auteurs
Auteur: Freddy Tratlehner

Freddy zat op de Rietveld Academie in Amsterdam. Met muziekformatie Jeugd van Tegenwoordig bracht hij o.a. het nummer Watskeburt?! uit. De passie voor eten heeft hij van huis uit meegekregen, zijn vader is chef-kok geweest. Freddy houdt ervan om te koken en te eten. Op zijn Instagram maakt hij regelmatig in eigen stijl hilarische kookvideo's genaamd Lekker Fred.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: