Zoeken
Televisiedrama's 'Mocro Maffia', 'Judas', 'Stanley H', 'Beenlampman' en 'Hiernamaals' geselecteerd voor Gouden Kalf 2019
Gisteren maakte het Nederlands Film Festival de longlists bekend van de speelfilms, lange documentaires, korte documentaires, korte films en televisiedrama’s die meedingen naar de Gouden Kalveren 2019. Bij de selectie zaten onder meer Judas, Mocro Maffia en Stanley H., in de categorie televisiedrama's. Ook Hiernamaals van Lebowski-auteur, regisseur en scenarist Willem Bosch staat op de longlistnet als Beenlampman, met een scenario van Lebowski's Talent Pool-schrijver Emily Reekers.

Televisiedrama's 'Mocro Maffia', 'Judas', 'Stanley H', 'Beenlampman' en 'Hiernamaals' geselecteerd voor Gouden Kalf 2019

Gepubliceerd op 24 juli, 2019 om 00:00, aangepast op 25 juli, 2019 om 00:00

De zesdelige serie Judas, geïnspireerd door het boek van Astrid Holleeder, werd geregisseerd door Joram Lürsen, met een scenario van Thomas van der Ree - samen wonnen zij eerder met Bankier van het verzet een Gouden Kalf. 

Mocro Maffia, geïnspireerd door het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver, kwam tot stand onder regie van Bobby Boermans en Giancarlo Sánchez en werd al snel de best bekeken serie op Videoland. De opnames voor het tweede seizoen gaan binnenkort beginnen.

Stanley H. kwam tot stand met medewerking van Vico Olling en Martijn Haas, die bij Lebowski De Kouwe Ouwe publiceerden. De vierdelige dramaserie van de KRO-NCRV en producent NL Film, geregisseerd door Tim Oliehoek, is in het najaar te zien op NPO 3.

Lebowski-auteur, regisseur en scenarist Willem Bosch maakte met Hiernamaals een jeugdfilm over vergankelijkheid en rouw. De telefilm won de Special Jury Prize 2019 op het Atlanta Film Festival.

Beenlampman is geschreven door Emily Reekers, die in de Talent Pool van Lebowski aan haar debuutroman werkt. Het is geregisseerd door Kurt Platvoet en gaat op het Nederlands Film Festival in première.

De hele selectie vind je op de website van het Nederlands Film Festival.

Bekendmaking nominaties Gouden Kalf

De bekendmaking van de Gouden Kalf-nominaties is op dinsdag 10 september. De prestigieuze Nederlandse filmprijzen worden uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala op vrijdag 4 oktober.

Gouden Kalf-jury

De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorie televisiedrama worden bepaald door onafhankelijke jury’s die per categorie bestaan uit een drietal professionals. 

Foto: Nederlands Film Festival | 31picturesnl

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: