Zoeken
De nieuwe 2.3.74 ontstaat in samenwerking met denkers over de toekomst van FreedomLab
TOEKOMSTVERHALEN - Afgelopen donderdag vond in innovatiehuis FreedomLab een denktank plaats met als doel vijf Lebowski-auteurs te koppelen aan denkers over de toekomst. Het idee is dat de auteurs met de inhoud van drie extreme toekomstscenario’s een literair verhaal schrijven voor 2.3.74, ons online literair tijdschrift voor Grounded SF uit Nederland en Vlaanderen.

De nieuwe 2.3.74 ontstaat in samenwerking met denkers over de toekomst van FreedomLab

Gepubliceerd op 3 juli, 2019 om 00:00

Drie scenario’s werden geschetst aan auteurs Anne Moraal, Anne Eekhout, Anne Schepers, Ivo Victoria en Bertram Koeleman: ‘Een wereld zonder taal’, ‘Het einde van de geschiedenis?’ en 'De culturele spanningen en ziektebeelden van toekomstige generaties’. De onderzoekers vanuit FreedomLab waren Sjoerd Bakker, Jessica van der Schalk, Pim Korsten, Sebastiaan Crul en de sessie werd gefaciliteerd door Eva Wubbe. 

We zijn erg nieuwsgierig wat deze uitwisseling tussen literair auteurs en denkers aan toekomstverhalen gaat opleveren. In oktober kun je het resultaat lezen én beluisteren in de nieuwe 2.3.74, die in tekst en audiovorm verschijnt. De laatste editie lees je hier.

Foto: Eva Wubbe

Auteurs
Auteur: Ivo Victoria

Ivo Victoria (Antwerpen, 1971) publiceerde vijf romans, waarvan meest recent Alles is OKÉ. Daarnaast schrijft hij columns en verhalen voor diverse tijdschriften en kranten.

Auteur: Anne Moraal

Anne Moraal (1987) is eindredacteur van het radioprogramma VPRO Nooit meer slapen. Zij deed de Creative Writing Summer School aan de New York University als enige niet-Engelstalige student van haar lichting, waar ze les kreeg van auteurs als Chad Harbach en Lydia Davis. Tijdens haar studie woonde zij een half jaar in Zuid-Korea. In 2017 reisde zij af naar Noord-Korea voor research.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: