Zoeken
Jonah Falke on tour met 'De mooiste vrouw van de wereld'
Op 24 mei verschijnt de nieuwe roman van Jonah Falke, De mooiste vrouw van de wereld. Hier alvast een overzichtje van waar hij te vinden zal zijn om over zijn boek te praten.  

Jonah Falke on tour met 'De mooiste vrouw van de wereld'

Gepubliceerd op 20 mei, 2019 om 00:00, aangepast op 23 juli, 2019 om 00:00

2 augustus leest Jonah voor uit De mooiste vrouw van de wereld bij 'Flessenpost. Brieven uit het oude Europa', een hommage aan Joseph Roth tijdens Theater aan Zee in De Grote Post te Oostende. Verder ook met o.a. Tom Lanoye, Lize Spit en Herman Brusselmans. Meer info

1 september leest Jonah voor op festival De oversteek in Nijmegen, editie West | Meer informatie vind je t.z.t. hier

8 september, 15:00 uur, vindt er een interview plaats in Doesburg in de Gasthuiskerk.

22 september van 14:30 tot 17:00 uur is Jonah in de DRU Cultuurfabriek te Ulft voor een lezing en een interview | meer informatie vind je hier

Over De mooiste vrouw van de wereld:

Jonah leidt een even zorgen- als richtingloos bestaan. Terwijl zijn vriendin carrière maakt brengt hij zijn tijd het liefst door in de Neue Liebe, een bordeel net over de grens waar status en afkomst van geen belang zijn. Daar ontmoet hij Hugo, die hem vraagt om voor 'de mooiste vrouw van de wereld' te zorgen terwijl hij met zijn zigeunerband op tournee gaat. Jonah komt terecht in een spagaat tussen de wereld van de succesvolle mensen en het vrolijke niemandsland aan de zelfkant van de maatschappij, waar wordt gedronken en gedanst tot iedereen erbij neervalt en de rundvleessalade in de gordijnen zit. Als zijn vriendin aankondigt dat het tijd wordt voor een kind, moet hij kiezen. Of beslist het lot anders?
De mooiste vrouw van de wereld is een geestig, rauw en levenslustig portret van een jongen die doet wat er van hem verwacht wordt, maar niet weet wat hij zelf van het leven verlangt.

Auteurs
Auteur: Jonah Falke

Jonah Falke (1991) werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug, in 2019 volgde De mooiste vrouw van de wereld. Hij schreef voor Vrij Nederland, See All This, ELLE, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: