Zoeken
Deze week op 1 in de Bestseller60: Anne – kroniek van een zoektocht, geschreven door Hans Faber en met een nawoord van Wim Faber
Exact een week na de verschijning van het boek Anne: kroniek van een zoektocht, geschreven door Hans Faber (oom van Anne) en Wim Faber (vader van Anne), komt het boek binnen op nummer 1 in De Bestseller60 van het CPNB.

Deze week op 1 in de Bestseller60: Anne – kroniek van een zoektocht, geschreven door Hans Faber en met een nawoord van Wim Faber

Gepubliceerd op 24 april, 2019 om 00:00, aangepast op 3 juni, 2021 om 15:50

Van Anne: kroniek van een zoektocht zijn momenteel 30.000 exemplaren in druk. Vorige week verscheen een voorpublicatie in NRC, interviews in de Volkskrant en De Telegraaf, waren Hans en Wim te zien bij Pauw en RTL Nieuws, en te beluisteren bij VPRO Nooit meer slapen en 1 op 1 op NPO Radio 1.

Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.
 

‘Bijzonder indrukwekkend boek, maar ook een positief en optimistisch boek’ Jeroen Vullings, Nieuwsweekend (NPO Radio 1)

'Tjonge, wat een indrukwekkend, aangrijpend en ontroerend boek. Voortreffelijk geschreven. Verplichte kost voor elke politie- en justitieambtenaar!' Peter R. de Vries

Anne Faber: kroniek van een zoektocht | Prijs: € 21,99 | ISBN 978 90 488 4795 2 | Auteur: Hans Faber, met een nawoord van Wim Faber

Auteurs
Auteur: Hans Faber

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Voor de Volkskrant schreef hij vaak over het schemergebied tussen onder- en bovenwereld en was hij twee keer genomineerd voor Het Gouden Pennetje, de prijs voor talentvolle journalisten. Hij is tegenwoordig copywriter en eigenaar van een communicatiebureau. Geïnspireerd door schrijvers als Stieg Larsson en Tom Wolfe schreef hij De Rus en De minister, en zijn meest recente thriller De zondaar.

Auteur: Wim Faber

Wim Faber is kunstenaar en docent. Hij is de vader van Anne Faber.

Boeken
Hans Faber - Anne
Hans Faber

Een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: