Zoeken
'De parade' van Dave Eggers bij de beste vier boeken van de maand volgens het DWDD Boekenpanel
Tim van den Hoed van de Utrechtste Boekenbar koos het boek als een van de vier beste boeken van maart: ‘Het is dun, maar dat maakt de impact alleen maar groter’, en: ‘Wat een einde, kippenvel!’

'De parade' van Dave Eggers bij de beste vier boeken van de maand volgens het DWDD Boekenpanel

Gepubliceerd op 20 maart, 2019 om 00:00, aangepast op 21 maart, 2019 om 00:00

Over De parade:

In een naamloos land wordt na een decennium oorlog een nieuwe weg aangelegd die de twee helften van het land met elkaar moet verbinden. Twee buitenlandse werknemers zijn verantwoordelijk voor de voltooiing ervan. Terwijl de een avontuurlijk is, het nachtleven en de mensen wil ervaren, wil de ander het liefst zo snel en goed mogelijk de klus klaren. Gaandeweg worden de beide mannen geconfronteerd met de absurditeit van hun werkzaamheden en de verregaande gevolgen die hun aanwezigheid in het land heeft.

*
Lees hier twee hoofdstukken uit De parade. Kijk ook deze video waarin Dave Eggers vertelt bij CNN over zijn nieuwe roman, over of economische vooruitgang ook per definitie sociologische vooruitgang is, over de consequenties van ingrijpen bij andere culturen, en over moderne technologie en de moderne tijd.

Auteurs
Auteur: Dave Eggers

Dave Eggers (1970) is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat en De Cirkel. Hij is tevens de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney's en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: