Zoeken
Jonathan Griffioen op shortlist J.C. Bloem Poëzieprijs
Jonathan Griffioen is met Gedichten met een mazda 626 genomineerd voor de J.C. Bloem Poëzieprijs. Samen met Daniël Vis en Charlotte van den Broeck vormt hij de shortlist. 7 april wordt de winaar bekendgemaakt.

Jonathan Griffioen op shortlist J.C. Bloem Poëzieprijs

Gepubliceerd op 8 maart, 2019 om 00:00

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro, uitgereikt door de Gemeente Steenwijkerland. De jury van de poëzieprijs bestaat uit Roger van Boxtel (president-directeur Nederlandse Spoorwegen), Hanz-Mirck (winnaar derde J.C. Bloem-poëzieprijs) en Willem Thies (genomineerde vierde J.C. Bloem-poëzieprijs).

Over Gedichten met een mazda 626:

In Gedichten met een mazda 626 staat behalve de mazda 626, de lichamelijk en psychisch slopende zoektocht naar het onbewuste centraal. De verteller krijgt medicatie voorgeschreven die hem 's nachts wakker houdt. In een van die nachten tussen slapen en waken in ziet de verteller zijn dode vriend Jimmy - een internetdealer - terug. Hij denkt dat hij de plek waar Jimmy verblijft kan bereiken door veertig uur wakker te blijven. Soms lukt het.

Luister ook de podcast die we opnamen met Jonathan Griffioen over zijn bundel (in samenwerking met De Poëziepodcast en ondercast).

Auteurs
Auteur: Jonathan Griffioen

Jonathan Griffioen (1987) debuteerde in 2015 met de poëziebundel Wijk, die genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs. In 2018 verscheen Gedichten met een mazda 626, die bekroond werd met de J.C. Bloem-Poëzieprijs 2019.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: