Zoeken
#NoMorePain: Saskia Noort in actie tegen meisjesbesnijdenis
Dinsdag 6 februari is het de Internationale Dag tegen Meisjesbesnijdenis. Wereldwijd zijn er zo'n 200 miljoen meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van besnijdenis. Het is een hardnekkige traditie met veel risico's. Saskia Noort, ambassadeur van Amref Flying Doctors, komt in actie onder de hashtag #NoMorePain. Doe mee!

#NoMorePain: Saskia Noort in actie tegen meisjesbesnijdenis

Gepubliceerd op 5 februari, 2019 om 00:00, aangepast op 15 april, 2022 om 10:50

In Jan Magazine komt Saskia aan het woord over haar recente reis naar Tanzania, met als doel om het probleem onder de aandacht te brengen:

'Saskia Noort reisde in december als ambassadeur van Amref Flying Doctors af naar Tanzania, samen met haar dochter Julia. Hier woonden ze een alternatief ritueel bij de Masai bij waarbij meisjes niet meer worden besneden. Een ritueel dat Amref Flying Doctors samen met de Masai heeft weten te vinden. Een manier die strookt met de traditie, maar eveneens gericht is op vooruitgang, zonder meisjesbesnijdenis. De mooie kanten van het ritueel zijn behouden en het pijnlijke deel is vervangen door iets heel anders, iets goeds: educatie. Inmiddels zijn meer dan 16.000 meisjes in Kenia en Tanzania op deze manier pijnloos vrouw geworden. Saskia Noort: "Door er aandacht voor te creëren, er focus op te leggen en dit te laten zien, kunnen we er op een dag een einde aan maken." Ze vervolgt: "Er gebeurt heel veel hier en het grootste deel is positief. Ze zijn zelf ook heel hard aan het strijden tegen vrouwenbesnijdenis."' Lees de rest van het interview hier.

Amref Flying Doctors legde de reis van Saskia en haar dochter vast in onderstaande video.

Wat kun je zelf doen? Spread the word! Doe mee aan de campagne “#NoMorePain, Daring to speak up” om te laten zien dat je de strijd tegen meisjesbesnijdenis steunt. Schrijf ‘No More Pain’ op je hand, maak hier een foto van en plaats hem op Instagram met #NoMorePain. 

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In 2023 vierde Saskia Noort haar twintigjarig schrijverschap met het verschijnen van De nazaten, dat na de bestsellers De eetclub en Debet het sluitstuk is van dit spectaculaire drieluik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: