Zoeken
Reportage over 't Hooge Nest van Roxane van Iperen in de Volkskrant
"Roxane van Iperen dook in de fascinerende geschiedenis van haar Naardense villa, die in de oorlog diende als ‘commune van verzet’", zo kopt de Volkskrant op 21 november 2018 over 't Hooge Nest, het huis van Roxane van Iperen.

Reportage over 't Hooge Nest van Roxane van Iperen in de Volkskrant

Gepubliceerd op 21 november, 2018 om 00:00

Alles in de villa leek te zijn aangeraakt door het oorlogsverleden. Was het nu in de kamer van haar dochter of haar zoon waar in de oorlog de Chinese vaas had gestaan? Zolang deze vaas voor het raam stond was de kust veilig. Was de vaas weg, dan was dat het teken van onraad voor koeriers van het verzet en bewoners van ’t Hooge Nest die het huis naderden.

Godskolere, dacht ze, toen ze foto’s vond van de kinderen van Janny en Lien, spelend in de achtertuin, waar haar kinderen doorgaans zelf ook spelen. 

Lees het hele artikel over 't Hooge Nest door John Schoorl hier.

Foto: privéarchief van Rob Brandes

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: