Zoeken
De linkeroever opent literair seizoen
Hoezo grachtengordel? Vanaf dit jaar is het de linkeroever van de Amstel waar het bruist van de literatuur. Met de Uber-taxi ben je zo in onze contreien. Daar, rond de ‘Kauwgomballenfabriek’, opereren nu spraakmakende uitgevers als Robbert Ammerlaan (Hollands Diep), Nelleke Geel (Meridiaan), Oscar van Gelderen (Lebowski), Joost Nijsen (Podium), Sander Ruys (Maven Publishing) en Arjan Weenink en Floor Zijlstra (Carrera). 

De linkeroever opent literair seizoen

Gepubliceerd op 2 juli, 2015 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 11:03

Op het terrein dat zich hemelsbreed tussen de Berlagebrug en Utrechtsebrug bevindt, komen de uitgeverijen Overamstel, Podium en Maven Publishing op zondag 6 september 2015 met een evenement om het nieuwe literaire seizoen te openen: Ãœberamstel.

Een keur aan bekende en veelbelovende schrijvers treedt op en wordt geïnterviewd op de meest voor de hand liggende plek: het prachtige café tHUIS aan de AMSTEL, de voormalige ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek in Amsterdam-Oost. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om het glas te heffen en bij te praten met vakgenoten, inspiratie op te doen én boeken aan te schaffen.

Met optredens van onder anderen: Alex Boogers, T.C. Boyle, Erik Dijkstra, Ronald Giphart, Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Inge Ipenburg, Martine de Jong, Nicolaas Klei, Kim van Kooten & Pauline Barendregt, Arjen Lubach, Maaike Sips, Susan Smit, Willem Thies en Simon de Waal. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: