Zoeken
'The Hate U Give' wint Beste Boek voor Jongeren 2018!
The Hate U Give van Angie Thomas werd verkozen tot het Beste Boek voor Jongeren 2018 binnen de categorie vertaald. Het boek werd naar het Nederlands vertaald door Jasper Mutsaers. De prijs werd op vrijdag 21 september uitgereikt, tijdens de opening van de Boekenweek voor Jongeren, bij het International Literature Festival in Utrecht.

'The Hate U Give' wint Beste Boek voor Jongeren 2018!

Gepubliceerd op 1 oktober, 2018 om 00:00, aangepast op 26 november, 2018 om 00:00

In The Hate U Give moet de zestienjarige Starr zien te overleven in een wereld vol discriminatie en ongelijkheid. Nadat haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent, terwijl hij ongewapend is, wil ze vechten voor gerechtigheid. De armoedige buurt waar ze woont staat in contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

The Hate U Give werd door een jongerenjury geselecteerd uit vijf vertaalde boeken. De tien jongeren waren het er unaniem over eens: The Hate U Give moest winnen. Nogmaals een dikke proficiat aan Angie Thomas en Jasper Mutsaers!

Auteurs
Auteur: Angie Thomas

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. Ook haar tweede boek, Niet te stoppen, werd verfilmd. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verscheen in 2021. In 2023 verschijnt bij Moon het eerste deel in haar nieuwe trilogie voor 10+.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: