Zoeken
Jan Vanriet en Sien Volders genomineerd voor De LangZullenWeLezen-trofeeën
Radeloos geluk en Noord maken kans op de Vlaamse LangZullenWeLezen-trofee, een boekenprijs die in het leven is geroepen in het kader van de leesbevorderingsactie.

Jan Vanriet en Sien Volders genomineerd voor De LangZullenWeLezen-trofeeën

Gepubliceerd op 28 september, 2018 om 00:00

De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn de boekenprijzen die de Vlaamse omroep VRT en haar partners uitreiken in het kader van de leesbevorderingsactie LangZullenWeLezen. Er kan gestemd worden in 10 categorieën tot en met 14 oktober.

Noord van Sien Volders is genomineerd in de categorie roman, Radeloos geluk van Jan Vanriet is genomineerd in de categorie Kunst en Cultuur.

Voor elke categorie heeft een vakjury 10 boeken geselecteerd, samen vormen ze een longlist van 100 boeken. Per categorie kan er op één boek worden gestemd en er is geen verplichting in alle categorieën te stemmen. Ook leuk: wie deelneemt, maakt kans op een mooi pakket met alle winnende boeken.

 

Stemmen kan hier.

Auteurs
Auteur: Jan Vanriet

Jan Vanriet (1948) is een dubbeltalent. Hij publiceerde enkele dichtbundels, schreef essays en columns, maar is toch vooral bekend als een van de meest toonaangevende Belgische schilders. Zijn werk wordt internationaal geprezen en is getoond op grote biënnales en tal van exposities in binnen- en buitenland. Vanriet woont en werkt in Antwerpen.

Auteur: Sien Volders

Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman Noord (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. In 2021 werd haar roman Oogst genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Volders woont en werkt in Gent.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: