Zoeken
DWDD Boekenpanel: 'De reiziger' van Ulrich Alexander Boschwitz een van vier beste boeken van de maand
De reiziger van Ulrich Alexander Boschwitz is een van de vier beste boeken van de maand volgens het nieuwe boekenpanel van De Wereld Draait Door.

DWDD Boekenpanel: 'De reiziger' van Ulrich Alexander Boschwitz een van vier beste boeken van de maand

Gepubliceerd op 25 september, 2018 om 00:00, aangepast op 28 september, 2018 om 00:00

Panellid Jeroen Schwartz van Boekhandel Lovink prees onder meer de "snerpende dialogen" van de herontdekking uit 1938, een ongelooflijk aangrijpend boek over een joodse man die als een rat in de val door Duitsland reist. De hele quote:

‘Dit boek vliegt je op elke pagina naar de keel. Het maakt je boos, het maakt je verdrietig, de dialogen zijn snerpend goed. Het is een voorrecht om het boek in handen te hebben: goed geschreven, heel levendig, dwingend’ DWDD Boekenpanel

 

Eerder ontving de roman al lof van boekhandelaren uit het hele land:

“De lezer ondergaat bijna dezelfde emoties als de hoofdpersoon. Een geweldige leeservaring. Dit boek laat je echt mee- voelen en leven.” Gerda Aukes, Boekhandel den Boer

“Een ongemeen spannend en diep-tragisch boek.” Boekhandel Godert Walter

“Te gek boek. Het gif druipt van de pagina’s. Eersteklas paranoia.”
Ronnie Terpstra, Boekhandel Van der Velde

“Dit boek lezen is een koortsachtige ervaring: de opgejaagdheid, de paniekerige angst en de wanhoop van Otto Silbermann zijn voelbaar en intens beklemmend.” 
Monique Burger, De nieuwe boekhandel

Auteurs
Auteur: Ulrich Alexander Boschwitz

Ulrich Alexander Boschwitz (1915-1942) werd geboren in Berlijn. Hij verliet Duitsland in 1935, en na een verblijf in Noorwegen, Frankrijk en Luxemburg vestigde hij zich in 1939 in Engeland. Ondanks zijn joodse achtergrond werd hij kort geïnterneerd en per boot naar Australië gedeporteerd, op het roemruchte schip HMT Dunera. In 1942, op 27-jarige leeftijd, mocht Boschwitz terugkeren naar Engeland, maar zijn schip werd getorpedeerd. Samen met 361 andere opvarenden kwam hij om het leven.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: