Zoeken
'Noord' van Sien Volders op shortlist Hebban Debuutprijs
Sien Volders, Herien Wensink en Antoinette Beumer maken kans op de Hebban Debuutprijs 2018. Ze werden door een honderdkoppige lezersjury uit twaalf gegadigden genomineerd voor de shortlist. De Hebban Debuutprijs wordt uitgereikt tijdens een groot lezersevent in de Rotterdamse boekhandel Donner op zondag 30 september a.s.

'Noord' van Sien Volders op shortlist Hebban Debuutprijs

Gepubliceerd op 30 juli, 2018 om 00:00, aangepast op 11 september, 2018 om 00:00

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers en richt zich op literaire fictie en narratieve non-fictie. De drie debuten werden geselecteerd door een lezersjury bestaande uit zo’n honderd lezers. De twaalf genomineerde titels werden elk meer dan dertig keer gelezen. De shortlist wordt beoordeeld door een eindjury bestaande uit de redactieleden van Hebban: Daphne van RijsselLindy de JongSoraya VinkDebbie van der Zande en Martijn Lindeboom en boekverkopers: Nynke de Vries (Boekhandel Binnert Overdiep, Heereveen), Ingrid Davelaar (Boekhandel Van de Ven, Soest), Stijn Aarts (Boekhandel Bert van der Heijden, Uden), Anouk van der Zee (Boekhandel Bek, Boeken & Bijzonders, Veghel) en Gerben de Bruijn (Boekhandel Post Scriptum, Schiedam). Juryvoorzitter is Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen

De winnaar van de Hebban Debuutprijs 2018 wordt bekend gemaakt tijdens Hebban Live, een groot lezersevent op 30 september bij Boekhandel Donner in Rotterdam. Naast de award ontvangt de winnaar een bedrag van € 2.500, promotie op Hebban ter waarde van € 2.500 en een campagne in samenwerking met Libris.

Naast de Hebban Debuutprijs worden ook de Hebban Clubprijzen voor beste boeken van het jaar bekend gemaakt. Er kan nog tot en met 5 augustus a.s. gestemd worden. Noord van Sien Volders is ook genomineerd voor de Hebban Clubprijs in de categorie Literatuur. Stemmen kan hier.

 

Auteurs
Auteur: Sien Volders

Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman Noord (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. In 2021 werd haar roman Oogst genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Volders woont en werkt in Gent.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: