Zoeken
'Cody' van Bernice Berkleef, waanzinnig thillerdebuut van aankomend topauteur
Op donderdag 12 juli verschijnt Cody van Bernice Berkleef, gebaseerd op nieuwsberichten over ouders die in de zomer hun kinderen in de auto, met de dood als gevolg.

'Cody' van Bernice Berkleef, waanzinnig thillerdebuut van aankomend topauteur

Gepubliceerd op 6 juli, 2018 om 00:00, aangepast op 12 juli, 2018 om 00:00

Cody

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloedhete dag op het bureau gemeld heeft met in de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Bernice Berkleef is moeder van twee kinderen, gelukkig getrouwd en heeft duizenden leeskilometer gemaakt. Ze is freelance journaliste en continu om haar heen op zoek naar dingen die haar intrigeren en inspireren. In 2004 gaf ze haar eerste boek Flame uit, wat het eerste deel van de vijfdelige young-adult serie Divine Saga moet worden. Cody is haar thrillerdebuut en na er ontelbaar veel te hebben gelezen heeft ze na er een te hebben geschreven ook de smaak te pakken.

Berkleef kwam op het idee voor het boek door de berichten in het nieuws van ouders die hun kinderen in de auto achterlaten, met de dood als gevolg. Terwijl ze door al die nieuwsberichten heen las kwam er een andere gedachte in haar op, waar ze in het boek mee speelt: wat als er opzet in het spel is?

Cody is het werk van een nieuw thrillertalent en aankomend topauteur, en is perfect voor liefhebbers van auteurs als Suzanne Vermeer en Kiki van Dijk. Het is een huiveringwekkend en herkenbaar verhaal over een moeder die probeert te bevatten wat er met haar zoontje is gebeurd. Dé thriller van deze zomer, mis hem niet!

Auteurs
Auteur: Bernice Berkleef

Bernice Berkleef is thrillerauteur. Haar thrillerdebuut Cody was favoriet bij boekhandelaren en kreeg lovende reacties. Met haar tweede thriller Bloedsteen won ze de Gouden Strop 2021. Met haar derde thriller Vinex was ze genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs én de Gouden Strop.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: