Zoeken
Lof voor 'Ik zal verdwijnen in het donker' van Michelle McNamara
12 juli verschijnt Ik zal verdwijnen in het donker, geschreven door Michelle McNamara. De eerste lof voor deze true crime-topper stroomt al binnen.

Lof voor 'Ik zal verdwijnen in het donker' van Michelle McNamara

Gepubliceerd op 29 juni, 2018 om 00:00, aangepast op 3 juli, 2018 om 00:00

Over Ik zal verdwijnen in het donker

Een van de beroemdste cold cases van Amerika: de man die in Californië tussen 1974 en 1986 verdacht werd van tientallen moorden en verkrachtingen, en te boek stond als de East Area Rapist. Michelle McNamara raakte door hem gefascineerd en gaf hem de bijnaam Golden State Killer. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, een obsessie. Ze publiceerde in aanloop naar dit boek veelvuldig over haar onderzoek, maar overleed plots in 2016. McNamara's echtgenoot, komiek en acteur, Patton Oswalt, vroeg na haar dood schrijver Billy Jensen en researcher Paul Haynes haar boek te voltooien.


De meningen:

‘Leest alsof je een serie aan het bingewatchen bent. Een soort Making a Murderer op papier’
Jacob Derwig, acteur van oa Lek, Penoza, Klem, Bankier van het verzet

‘Een briljante genreklassieker... Meeslepend en niet neer te leggen’
Stephen King

‘Als Michelle McNamara nog had geleefd had ik haar absoluut willen ontmoeten: haar gedrevenheid, verbetenheid en volharding om een moordenaar op te sporen waren voor mij heel herkenbaar en inspirerend’
Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

‘Haar inlevingsvermogen en vasthoudendheid maken McNamara een van de allerbeste true crime-schrijvers ooit’
Gillian Flynn, auteur van Gone Girl

‘Soms weet ik al na een paar pagina’s dat ik een meesterwerk in handen heb. Dat overkwam mij bij Ik zal verdwijnen in het donker. Briljante true crime van Michelle McNamara over haar jacht op de Golden State Killer’
Gerlof Leistra, misdaadverslaggever Elsevier

Auteurs
Auteur: Michelle McNamara

Michelle McNamara (1970-2016) was de drijvende kracht achter de website True Crime Diary. Ze was daarnaast scenarioschrijfster en werkte ook als consultant voor Dateline NBC. Ze woonde tot haar dood in Los Angeles met haar man, de bekende komiek Patton Oswalt, en hun dochter, Alice.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: