Zoeken
Barry Smit genomineerd voor Victoriefonds Cultuurprijs
Op vrijdag 15 juni heeft juryvoorzitter en burgemeester van Bergen Hetty Hafkamp de negen genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs 2018 bekend gemaakt. In de categorie Letteren is Barry Smit genomineerd voor zijn dubbelroman Ondijk/Punt. Zondag 14 oktober is de prijsuitreiking in Bergen.

Barry Smit genomineerd voor Victoriefonds Cultuurprijs

Gepubliceerd op 11 oktober, 2018 om 00:00

Uit het juryrapport: 

Barry Smit (1974) maakt de belofte die zijn debuutroman Om het nu inhield, meer dan waar in zijn dubbelroman Ondijk/Punt. Hij beheerst het misdaadgenre inmiddels tot in de puntjes en weet het naar een hoog literair niveau te tillen. Alkmaarder Barry Smit blinkt uit in beschrijvingen van het Noord-Hollands landschap, van Amsterdam tot Castricum, De Rijp en Schoorl.

Over de Victoriefonds Cultuurprijs

Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Tot 2016 gebeurde dat onder naam Rabobank Cultuurprijs. Sinds 2017 is het Victoriefonds hoofdsponsor. Schrijver en biograaf Jan van der Vegt uit Heiloo ontving in 2017 de eerste Victoriefonds Cultuurprijs, het betrof een oeuvreprijs. De Rabobank blijft net als de afgelopen 10 jaar sponsor van de Jong Talent Prijs. Een zevenkoppige vakjury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe. Ook roept zij de winnaar uit van de Jong Talent Prijs.

Auteurs
Auteur: Barry Smit

Barry Smit (1974) schrijft boeken en is communicatiestrateeg bij de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Smit schreef de romans Om het nu (2013), Tahrir (2015), dubbelroman Ondijk/Punt (2017), Bloedwonder (2019) en De zaak-Mulder (2020). In 2018 won Smit de Victoriefonds Cultuurprijs voor de Letteren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: