Zoeken
Mira Noir wint Moon YA Contest met De Zwendelprins
Donderdagavond 19 april werd tijdens een feestelijk evenement in boekhandel H. de Vries in Haarlem de winnaar van de Moon YA Contest bekendgemaakt. Alle tien de finalisten – vijf genomineerd door de jury en vijf door het publiek – waren aanwezig. Mira Noir (24) ging ervandoor met de eerste prijs met haar verhaal De Zwendelprins. Zij won een uitgeefcontract bij Moon.

Mira Noir wint Moon YA Contest met De Zwendelprins

Gepubliceerd op 20 april, 2018 om 00:00

Moon verwacht haar verhaal eind 2018 of begin 2019 te kunnen publiceren. De tweede prijs, een uitgebreid leesrapport en een gesprek met de uitgever en redacteur van Moon, werd gewonnen door Pamela Sharon met De geur van groen, en de derde prijs, een jaar lang alle YA-boeken van Moon, door Maylene Hunt met Oorverdovende stilte.

De Zwendelprins

De Zwendelprins is een sprookjesachtig en magisch fantasy-verhaal dat gaat over de mysterieuze verdwijning van de kroonprins in een Oosters koninkrijk.

Uit het juryrapport: ‘Mira Noir schreef een sfeervol, overtuigend, meeslepend en buitengewoon origineel verhaal. Zo’n verhaal dat je maar moeilijk kan wegleggen en in één ruk uitleest. Met haar beeldende schrijfstijl en sprookjesachtige Oosterse setting wist zij de jury écht te verrassen en mee te nemen naar een andere wereld, vol magie en mysterie.’

Moon YA Contest

De Moon YA Contest was de eerste schrijfwedstrijd die het online schrijfplatform Sweek organiseerde in samenwerking met een Nederlandse uitgeverij. Na het startschot op 28 november 2017 werden er ruim 330 verhalen ingezonden. Tijdens de wedstrijd konden de verhalen gelezen worden via de app en website van Sweek, en iedereen kon verhalen liken, delen, volgen en op verhalen reageren. Daarmee was de schrijfwedstrijd social en mobile. De verhalen werden gezamenlijk meer dan 80.000 keer gelezen. Zeven juryleden, werkzaam in uiteenlopende functies in het boekenvak, selecteerden gezamenlijk de top drie uit de shortlist van tien kandidaten. Jolijn Swager (uitgever Moon): 'We zijn als uitgeverij erg blij dat we op deze manier nieuw talent van Nederlandse bodem hebben kunnen ontdekken.'

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: