Zoeken
Elke Geurts te gast bij Pauw
Op woensdag 18 april was Elke Geurts samen met Henk van Straten te gast bij Pauw om te praten over scheiden, waar ze beiden een boek over schreven.

Elke Geurts te gast bij Pauw

Gepubliceerd op 19 april, 2018 om 00:00

Henk van Straten verliet zijn vrouw en schreef er een boek over. Elke Geurts werd verlaten door haar man en ook zij schreef er een boek over. 

In ‘Ik nog wel van jou’ beschrijft Elke Geurts de periode waarin haar man haar verliet, na 24 jaar samen te zijn geweest. Het is een verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.

Henk van Straten schreef in ‘Berichten uit het tussenhuisje’ over de periode na het verlaten van zijn gezin. Na 12 jaar samen te hebben geleefd, volgt er een periode van eenzaamheid, slaappillen, drank, vrouwen en verwarring. 

De gescheiden schrijvers houden elkaar als ‘de verlater’ en ‘de verlatene’ een literaire spiegel voor en trekken samen op. Zij zullen door heel Nederland lezingen gaan geven over hun werk.

Terugkijken doe je hier

Auteurs
Auteur: Elke Geurts

Elke Geurts (1973) publiceerde drie verhalenbundels en de romans De weg naar zee (2013) en Ik nog wel van jou (2017). Alle werden overladen met lof en genomineerd voor onder andere De Gouden Boekenuil, de BNG Literatuurprijs en de Anna Bijns Prijs. Daarnaast is ze schrijfdocent aan o.a. Schrijversvakschool Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: