Zoeken
Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt
Vanaf de oudheid betekent Mezé in het Grieks ‘het eten van hapjes’. Kleine hapjes met verschillende smaken en ingrediënten. Het is niet de bedoeling dat je van al die kleine schaaltjes gaat opscheppen zoals wij gewend zijn.

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Gepubliceerd op 26 maart, 2018 om 00:00

Je prikt gewoon van alles wat mee. Mezédes betekent ‘midden’ en dan bedoelen ze niet dat alles in het midden van de tafel staat, maar dat de mezze tussen twee maaltijden – dus bijvoorbeeld de lunch en het diner – in gegeten wordt. Eigenlijk dus als een enorme lekkernij die voor de gezelligheid en saamhorigheid op tafel staat en er stiekem ook voor zorgt dat niet iedereen stomdronken wordt van de ouzo of wijn. Voor kinderen zijn die mezze een groot feest. Ze hoeven hun bord niet leeg te eten en smikkelen van allerlei lekkers. Olijven, visjes, dips, broodjes en salades.

Auteurs
Auteur: Yvon Jaspers

Yvon Jaspers werd bekend als gezicht van 'Het Klokhuis' en presenteert diverse tv-programma's waaronder de kijkcijferhit 'Boer zoektvrouw'. Daarnaast schreef ze columns voor Margriet en VIVA en heeft ze de kinderboekenserie 'Ties & Trijntje' geschreven. Ook is ze meer dan dertien jaar actief als ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds,waarvoor ze het kookboek Spaghetti aan het plafond heeft uitgebracht.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: