Zoeken
Sabine van den Berg genomineerd voor Beste Groninger Boek 2018
Hatsekiedee! Sabine van den Berg staat met Zien Horen Zwijgen op de shortlist van het Beste Groninger Boek 2018.

Sabine van den Berg genomineerd voor Beste Groninger Boek 2018

Gepubliceerd op 13 februari, 2018 om 00:00

Uit een totaal van 75 inzendingen koos de jury vijf boeken die in aanmerking komen voor de prijs in de categorie 'fictie'.

Genomineerden fictie:

- Sabine van den Berg, Zien Horen Zwijgen; een trilogie (Lebowski Publishers)
- Nhung Dam, Duizend vaders (De Bezige Bij)
- Auke Hulst, En ik herinner me Titus Broederland (Ambo|Anthos)
- Coen Peppelenbos, De Valkunstenaar (kleine Uil)
- Lucas Zandberg, De rendementsdenker (De Arbeiderspers)

De prijswinnaars in de categorieën fictie en non-fictie worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het eerste weekend van de Boekenweek:

Zondagmiddag 11 maart
Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Locatie: Groninger Forum Bibliotheek (Oude Boteringestraat 18, Groningen)

Alle genomineerden worden kort geïnterviewd, waarna de winnaars bekend worden gemaakt door juryvoorzitter Wilma Mansveld. De gedeputeerde van Cultuur van de provincie Groningen, Fleur Gräper, zal de prijs overhandigen aan de winnaars. De middag is gratis toegankelijk.

De jury bestaat dit jaar uit:

Wilma Mansveld (juryvoorzitter) – directeur Veiligheidsregio Groningen, oud-staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu
Roeli Broekhuis – directeur Erfgoedpartners
Bernard Cremer – boekverkoper bij Boekhandel Van der Velde
Pauline Durlacher – directeur Schrijversvakschool Groningen
Henk Spoeltman – oud-directeur van de Usva, Cultureel Studentencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen

De prijs voor het Beste Groninger Boek, in de categorieën fictie en non-fictie, wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de Stichting Literaire Activiteiten Groningen, in samenwerking met de Groninger Forum Bibliotheek. In aanmerking komen boeken die zich afspelen in / handelen over Groningen en / of geschreven zijn door een in stad of provincie Groningen woonachtige auteur.

Tot en met 2016 werd de prijs uitgereikt in het najaar, in het kader van het literaire festival Het Grote Gebeuren. Inmiddels kan de prijs echter rekenen op meer dan voldoende belangstelling om als evenement op zichzelf te staan: voortaan vindt de uitreiking plaats in de Boekenweek. Voor de titel Beste Groninger Boek 2018 dingen boeken mee die zijn verschenen tussen 1 augustus 2016 en 31 december 2017 - eenmalig een langere periode, vanwege de verplaatsing naar de Boekenweek.

Auteurs
Auteur: Sabine van den Berg

Sabine van den Berg (1969) is als docent Proza verbonden aan de Schrijversvakschool te Groningen. Ze publiceerde eerder de romans De naam van mijn vader, De lachende derde, Wissel en Dingen die niet mogen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: