Zoeken
Boekblad: Podcast 'Lopen met Lebowski' geeft lezer ‘uniek inkijkje in uitgeefproces’
Constantijn Hoffscholte van Boekblad interviewde redacteur en online content manager Saskia Veen over de nieuwe podcast van Lebowski Publishers, Lopen met Lebowski: ‘Wij geloven dat boekenlezers ook podcastluisteraars zijn. Het zijn mensen die houden van een goed verhaal en die daar ook de tijd voor willen nemen’.

Boekblad: Podcast 'Lopen met Lebowski' geeft lezer ‘uniek inkijkje in uitgeefproces’

Gepubliceerd op 29 november, 2017 om 00:00

Hoffscholte: "In Lopen met Lebowski spreken de redacteur en schrijver, die soms al jarenlang samenwerken, over de ontstaansgeschiedenis van het boek, de thema’s, de techniek en andere dingen die de schrijver bezighouden. De gekozen vorm, een wandeling langs locaties die voor de auteur van belang zijn, moet het gesprek een extra dimensie geven. Lebowski is van plan ongeveer tien podcasts per jaar te maken, vooral met Nederlandse auteurs van wie recent een boek is verschenen. Jasper Henderson en acquirerend redacteur Roel van Diepen treden vooralsnog op als interviewers. In volgende afleveringen komen Elke Geurts (Ik nog wel van jou) en Bregje Bleeker (De Walrus) aan het woord.

Saskia Veen draagt zelf zorg voor de montage van de gesprekken. Een verwachting over het aantal luisteraars wil zij nog niet uitspreken. Behalve voor lezers denkt Veen dat de podcast ook voor schrijvers een aangenaam middel is. ‘Zij krijgen hierdoor de tijd en ruimte om hun verhaal te vertellen. Dat is in de reguliere media niet voor iedereen weggelegd.’"

Lees het hele artikel in Boekblad hier.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: