Zoeken
Erik Jan Harmens en Simone Atangana Bekono op het Wintertuinfestival
Van 22 t/m 26 november vindt het Wintertuinfestival plaats in Nijmegen. Vijf dagen lang is hier een uiteenlopend programma te vinden: van workshops tot boekpresentaties en van colleges (van onder meer Fresku) tot een Virtual Reality-installatie. Wij tippen, enigszins bevooroordeeld, de bundelpresentatie van Simone Atangana Bekono op vrijdag 24 november en het programma met Erik Jan Harmens op zaterdag 25 november.

Erik Jan Harmens en Simone Atangana Bekono op het Wintertuinfestival

Gepubliceerd op 20 november, 2017 om 00:00


Vrijdag 24 november - Simone Atangana Bekono

De Avond van de grote beloftes: een avond vol talent, verhalen en performances. Vanavond zet Wintertuin talent op een bijzondere manier in de spotlight. Van interviews met aanstormende tachtigplussers tot hoorspelen met een ipad: dit is het moment om de schrijvers van morgen te ontmoeten. In haar afstudeerbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren bestudeert Simone Atangana Bekono de invloed die de Westerse cultuur op haar heeft als Nederlands-Kameroense vrouw. Na groot succes wordt haar bundel opnieuw uitgegeven door Wintertuin en Lebowski. Tijd voor een feestelijke presentatie met voordrachten en interviews!

Tijd: 20.30-00.30 u | Tickets €7,50 (normaal) / €5,00 (Student of CJP)
Meer info en tickets hier.


Zaterdag 25 november - Erik Jan Harmens

Wat is het belang van verhalen vertellen en lezen? Erik Jan Harmens en Franca Treur gaan erover in gesprek onder leiding van schrijver Lotte Lentes. Hun eigen boeken zullen hierbij het vertrekpunt vormen.

Erik Jan Harmens is schrijver en dichter. In 2002 werd hij de eerste Poetry Slam-kampioen van Nederland. Een jaar later verscheen zijn debuutbundel In menigten. In 2005 volgde Underperformer. Met Kleine doorschijnende man (2008), Erik Jans eerste roman, vestigde hij zijn naam als auteur. In 2015 werd de sterk autobiografische roman Hallo muur gepubliceerd, dat tot Boek van de Maand werd gekozen door De Wereld Draait Door.

Tijd: 20.00u-03.00u | Tickets €17,50 (normaal) / €12,50 (student of CJP)
Meer info en tickets hier.


Lebowski in the house

Ook leuk: hoofdredacteur van Lebowski Jasper Henderson gaat zaterdag in gesprek met Adriaan van Dis, en onze redacteur Maaike Pleging neemt de presentatie van Op Ruwe Planken op zich.

Voor meer informatie over Wintertuinfestival en het volledige programma klik hier.

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: