Zoeken
Wintertuin Uitgeverij en Lebowski Publishers presenteren heruitgave van 'hoe de eerste vonken zichtbaar waren'
Met veel trots presenteren Wintertuin Uitgeverij en Lebowski Publishers hoe de eerste vonken zichtbaar waren, de heruitgave van het afstudeerwerk van Simone Atangana Bekono. Simone studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ en droeg sindsdien voor op podia in binnen- en buitenland, waaronder de Nacht van de Poëzie, Read My World en het Wintertuinfestival. In de bundeling van gedichten en brieven onderzoekt Simone het effect van sociale stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen.

Wintertuin Uitgeverij en Lebowski Publishers presenteren heruitgave van 'hoe de eerste vonken zichtbaar waren'

Gepubliceerd op 16 november, 2017 om 00:00, aangepast op 20 november, 2017 om 00:00

In hoe de eerste vonken zichtbaar waren nodigt Simone de lezer uit te reflecteren op haar inlevingsvermogen, en maakt ze de noodzaak je te verbinden persoonlijker en aanweziger dan ooit. Erik Jan Harmens beschreef haar gedichten en verhalen over identiteit, onthechting en de mythe van goed en kwaad als “persoonlijk en strijdvaardig” en Maarten van der Graaff noemde haar werk “lichamelijk, grappig, analytisch en emotioneel.” De bundel wordt op 24 november gepresenteerd tijdens het Wintertuinfestival en daarnaast is Simone de komende tijd nog te zien op Frontaal Podium in Rotterdam, Explore the North in Leeuwarden en The Poetry Cafe in Londen. Ook is ze jurylid voor de negende editie van de turing gedichtenwedstrijd en draagt ze bij aan de bloemlezing Zwart die in 2018 verschijnt bij Atlas Contact.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ. Ze publiceerde op De Optimist, Samplekanon en in De Gids. Ze droeg voor op de Nacht van de Poëzie, Read My World, het Wintertuinfestival en vele andere podia. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. Momenteel werkt ze aan een roman die bij Lebowski zal verschijnen. Simone zit in een talentontwikkeltraject van Productiehuis De Nieuwe Oost.

hoe de eerste vonken zichtbaar waren is in beperkte oplage verkrijgbaar via de webshop van Wintertuin Uitgeverij.

Foto auteur: Gaby Jongenelen Fotografie voor De Nieuwe Oost
Omslagontwerp: Annabelle Binnerts

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: