Zoeken
Lovende recensies voor het kookboek 'Mari plukt de dag'
Het is altijd weer spannend na het verschijnen van een boek hoe er op gereageerd wordt. Fijn om te zien dat al de tijd en aandacht van de auteur uitbetaald wordt in enthousiaste recaties.  

Lovende recensies voor het kookboek 'Mari plukt de dag'

Gepubliceerd op 16 november, 2017 om 00:00, aangepast op 17 november, 2017 om 00:00

Na de succesvolle Groentebijbel is er nu haar volgende meesterwerk.

Jacques Hermus

Een boek waarvoor we een diepe buiging maken.

Dagblad van het Noorden

Nou heb ik onlangs gezegd dat jullie de nieuwe Wannée moeten kopen. Dat denk ik nog steeds, alleen is er een boek bijgekomen: “Mari plukt de dag”, Carrera Culinair. Niet weggeven, dit is voor jezelf. Zeshonderd recepten. En allemaal vegetarisch, nou, dat is het leuke, het zijn gewoon recepten met groente en dus niet met vlees. Geen parochie, geen gepreek, gewoon lekkere dingen maken.

De Telegraaf

Mari Maris (1974) was kok in Amsterdam toen ze acht jaar geleden besloot zich in Noord-Frankrijk te vestigen. Daar beheert ze sindsdien de Jardin des Etoiles, waar ze groenten verbouwt, kookt en mensen ontvangt. Vier jaar geleden verscheen haar Groentebijbel, een standaardwerk over de bereiding van groenten, en nu heeft ze een tweede boek geschreven: Mari plukt de dag – een volumineus, prachtig vormgegeven boek met fantastische recepten, basistechnieken van het koken en een dagboek haar leven in Frankrijk een duizelingwekkende ode aan het leven, de seizoenen en het koken zonder vlees en vis.  

Gijs Groenteman (Het Parool)

Bietencannelloni met wilde paddenstoelen, fluwelen knolselderijsoep onder een bladerdeeghoedje, gegratineerde bloemkoolstoof met linzen. Hmmm! En dan heb ik het alleen maar even over één weekje in november, ik zou hier moeiteloos complete alinea’s kunnen vol citeren met verleidelijke recepttitels. Nee hoor, dit is echt, heus een heerlijk kookboek.

Karin Luiten

Het is 848 pagina’s lang genieten!.. Maris doet voor ons land wat Ottolenghi voor de wereld doet.

Jonah Freud

Het nieuwe boek van kok Mari Maris is groots en veelomvattend.... Het is een vegetarisch kookboek, zonder dat je ook maar een moment denkt dat je een vegetarisch kookboek in handen hebt. 

Het Parool *****
Auteurs
Auteur: Mari Maris

Mari Maris is kookboekenauteur en werkte haar leven lang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. De pers (o.a. Het Parool, NRC en Vrij Nederland) noemde Mari's eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar na Saladebijbel, Mari plukt de dag en Maison Mari tot Groentekoningin van Nederland (ELLE Eten, Volkskrant en Telegraaf). A la minute is Mari's vijfde kookboek bij uitgeverij Carrera Culinair.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: