Zoeken
Schuim der aarde (Roxane van Iperen) wint Hebban Debuutprijs 2017
Caramba! Schuim der aarde van Roxane van Iperen wint de Hebban Debuutprijs voor beste roman. Dat maakte Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen vanavond bekend tijdens een speciale boekenuitzending van het programma Tijd voor MAX op NPO Radio 5.

Schuim der aarde (Roxane van Iperen) wint Hebban Debuutprijs 2017

Gepubliceerd op 26 oktober, 2017 om 00:00

Schuim der aarde is met een beoordeling van 4,5 ster en talloze recensies een van de populairste titels op Hebban. Vorig jaar won de roman al de Hebban Award voor Beste Leesclubboek van het Jaar.

De populairste boekensite van Nederland en Vlaanderen trekt maandelijks meer dan 400.000 bezoekers en organiseert de Beste Boeken van het Jaar-verkiezing voor de derde keer. De Hebban Debuutprijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar nam Lize Spit de prijs in ontvangst voor haar succesvolle debuut Het smelt.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. Elf landen verwierven de vertaalrechten, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar het boek ook de bestsellerlijsten haalde. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen heeft een vaste column over macht in Vrij Nederland en schrijft voor diverse media.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: