Zoeken
Maartje Laterveer over het clitoris-offensief bij de Nieuwsshow
Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen komt zelden of nooit klaar tijdens de seks. De vraag is of dit ligt aan ondermaatse bedprestaties van de man, of dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. In de Nieuwsshow een gesprek hierover met Maartje Laterveer, auteur van het boek Vrouwen & seks, dat zeer binnenkort verschijnt.  

Maartje Laterveer over het clitoris-offensief bij de Nieuwsshow

Gepubliceerd op 20 september, 2017 om 00:00

Het vrouwelijk orgasme blijft een ingewikkeld en veelbesproken onderwerp. Zoals we er nu vaak over praten, lijkt het alsof de man nog steeds niet weet waar de spreekwoordelijke klepel hangt. Oftewel: dat zijn bedprestaties ver onder de maat zijn en hij dus schuldig is aan het vaak uitblijvende vrouwelijk orgasme. Volgens Laterveer klopt daar niks van: “Het is niet een kwestie van schuld. Die strijdvaardige toon over mannen die iets niet goed zouden doen is niet heel constructief. Het ligt gecompliceerder dan dat. Ik heb het idee dat we allemaal gewoon fijne seks willen hebben, maar alleen niet goed weten hoe. En ik denk dat we er op een andere manier over zouden moeten praten.”

Luister het hele gesprek hier terug.

Over Vrouwen & seks

De vrouwelijke seksualiteit is omgeven door taboes, clichés en restricties. Zoveel blijft ongezegd, ongeweten en ongekend - niet in de laatste plaats door vrouwen zelf. Een halve eeuw na de seksuele revolutie en vijfenvijftig jaar nadat de pil in Nederland werd geïntroduceerd, blijven vele vragen nog altijd onderbelicht. Maar door veranderende tijden en nieuwe wetenschappelijke inzichten weten we steeds meer over het vrouwelijk genot en wat vrouwen opwindt. Vooral de jonge generatie lijkt gezegend met een seksueel zelfvertrouwen dat hun moeders niet kenden. Is er sprake van een nieuwe seksuele bevrijding?

Waar genieten vrouwen van? Wat windt ze op? Waar fantaseren ze over? Welke rol speelt hun uiterlijk in hun seksuele zelfvertrouwen? Hoe vrij en onafhankelijk zijn ze als het gaat om hun eigen seksualiteit? Welke rol speelt macht bij seks? En wat heeft dit alles met liefde te maken?

In Vrouwen & seks: van moederliefde tot seksrobot verkent Maartje Laterveer de meest intieme en tegelijkertijd meest universele ervaringen van vrouwen en hun seksualiteit. In prikkelende essays laat ze zien wat het betekent om vrouw te zijn in de 21ste eeuw. Een inspirerend boek over seks, maar vooral ook over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid.

Auteurs
Auteur: Maartje Laterveer

Maartje Laterveer (1976) studeerde Franse Taal- en Letterkunde en werkt als freelancejournaliste voor onder andere Vogue, Vrij Nederland, Opzij en Volkskrant Magazine. Ze debuteerde in 2012 met de roman De mooiste kleur die niet bestaat, die werd genomineerd voor de Bronzen Uil.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: