Zoeken
What’s in a Name: Dutch Media wordt Overamstel uitgevers
Met ingang van vandaag verandert Dutch Media haar naam in Overamstel uitgevers. De nieuwe naam symboliseert pionierschap, grensoverschrijdend uitgeven en het op zoek gaan naar onbekende en niet-verkende terreinen. Dat sluit naadloos aan bij de ambitie om een vooraanstaande positie in te nemen in de nationale én internationale boekenbranche.

What’s in a Name: Dutch Media wordt Overamstel uitgevers

Gepubliceerd op 7 januari, 2015 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 10:57

De naam Dutch Media bleek de lading niet langer te dekken: ‘Dutch’ impliceert immers alleen activiteiten binnen de landsgrenzen, terwijl het de wens van de uitgeverij is om juist ook internationaal actief te zijn. Daarnaast wekt het woord ‘Media’ verkeerde verwachtingen, aangezien het bedrijf voornamelijk actief is als boekenuitgeverij en zich niet direct bezig houdt met andere mediagerelateerde activiteiten.

Begin 2014 betrok de uitgeverij een voormalig fabriekspand aan de Paul van Vlissingenstraat in ‘Overamstel’, een gebied in Amsterdam langs de zuidelijke Amsteloever waar de afgelopen jaren de industrie plaats heeft gemaakt voor creatieve bedrijven. Architectenbureau Concern heeft de oude plaatwerkfabriek verbouwd tot een modern uitgeefhuis, waar ook ruimte is voor tijdelijke exposities. Vanuit deze industriële locatie startte de uitgeverij in het afgelopen jaar twee nieuwe literaire imprints: Meridiaan, met aan het roer Nelleke Geel, en Hollands Diep, onder de vleugels van Robbert Ammerlaan. Daarnaast is DWDD-samensteller Floor Zijlstra onlangs gestart als uitgever bij Carrera, naast Arjan Weenink.

Overamstel uitgevers is opgericht in 2007 en is een van de grootste zelfstandige, onafhankelijke uitgeverijen van Nederland. De uitgeverij heeft een levendig en divers fonds opgebouwd, dat zich kenmerkt door kwaliteit, originaliteit, innovatieve marketing en commercieel succes. Onder Overamstel uitgevers vallen de imprints Carrera, Hollands Diep, Lebowski, Meridiaan, Moon en The House of Books.

Overamstel uitgevers publiceert het werk van auteurs als Charles Lewinsky, Hilary Mantel, Lutz Seiler, Willem Vermeend, Michael Lewis, Anthony Doerr, Sophie Kinsella, Markus Zusak, Sophie Hannah, Agatha Christie, Myrthe van der Meer, Daphne Deckers, Tess Gerritsen, Clive Cussler, John Williams, Susan Smit, Heleen van Royen, Jan Arends, Dave Eggers, Carry Slee, Arnon Grunberg, Charles Bukowski, Mieke Kosters, Floortje Zwigtman, Graham Swift en Eimear McBride.
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: