Zoeken
Joost Vullings genomineerd voor Prinsjesboekenprijs
Parlementair verslaggever Joost Vullings maakt met De kinderen van Pim kans op de Prinsjesboekenprijs, de prijs voor het beste politieke boek van het jaar. Hij is samen met advocaat Ferdinand Grapperhaus en politicoloog Tom van der Meer genomineerd, zo meldt NRC Handelsblad.

Joost Vullings genomineerd voor Prinsjesboekenprijs

Gepubliceerd op 25 augustus, 2017 om 00:00

De prijs, een oorkonde en 2.500 euro, wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 15 september.

Vullings neemt het op tegen Grapperhaus, hoogleraar arbeidsrecht, advocaat en prominent CDA-lid. Hij schreef het boek Rafels aan de rechtsstaat. Van der Meer, hoogleraar politicologie, is de auteur van Niet de kiezer is gek

13 september: Avond van het politieke boek

Aan de vooravond van de uitreiking van de Prinsjesboekenprijs 2017 organiseert ProDemos, Huis van Democratie en Rechtsstaat, een avond met de schrijvers van de drie genomineerde boeken.
Op woensdag 13 september, van 20.00 tot 21.30 uur worden zij bevraagd over henzelf en over de inhoud van hun boeken. Daarnaast vertelt juryvoorzitter van de Prinsjesboekenprijs Jan Schinkelshoek over de ‘oogst’ aan politieke boeken van het afgelopen jaar.
De avond is gratis toegankelijk en wordt gehouden in de Studio achter het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1, in Den Haag. Meer informatie.

Meer over De kinderen van Pim

Na de moord op Pim Fortuyn in 2002 verloor de LPF, de politieke partij die begin van deze eeuw hard op weg was een van de grootste van Nederland te worden, niet alleen haar naamgever maar ook haar grote blikvanger. Plots stonden alle camera’s gericht op zijn politieke nazaten, zesentwintig LPF-Kamerleden die elkaar eigenlijk nauwelijks kenden. Verweesd, onervaren maar vol bravoure besloten ze het avontuur aan te gaan en mee te gaan regeren. Het bleek het startpunt van een turbulente politieke soap waar hoog oplopende onderlinge ruzies uiteindelijk leidden tot de ondergang van de partij. Vijftien jaar na Fortuyns dood zocht Joost Vullings deze oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op die roerige periode. Wat ging er fout? Welke rol speelden de media? Wat zouden ze met de kennis van nu anders gedaan hebben? Hoe zien hun levens er nu uit?
In De kinderen van Pim schetst Vullings een fraai beeld van de krachtige karakters van deze oud Kamerleden, maar brengt ook in kaart wat er is overgebleven van Fortuyns ideeëngoed, en wat de actuele zorgen van rechts Nederland zijn. Ook hebben ze allemaal een oordeel over de man die er met Fortuyns erfenis vandoor ging: Geert Wilders.

Meer lezen en bestellen kan hier.

Auteurs
Auteur: Joost Vullings

Joost Vullings (1970) studeerde politicologie en is sinds 2001 politiek verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Met het Oog op Morgen. Daarnaast is hij voorzitter van de PPV, de Parlementaire Persvereniging.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: