Zoeken
DWDD-samensteller Floor Zijlstra gaat als uitgever aan de slag bij Overamstel uitgevers
Vanaf 5 januari aanstaande start Floor Zijlstra als uitgever bij Carrera, onderdeel van Overamstel uitgevers. Zijlstra heeft de afgelopen 10 jaar gewerkt bij de VARA, waarvan de laatste periode als samensteller van De Wereld Draait Door.

DWDD-samensteller Floor Zijlstra gaat als uitgever aan de slag bij Overamstel uitgevers

Gepubliceerd op 19 december, 2014 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 10:57

Overamstel uitgevers, dat dit jaar al uitbreidde met de uitgeverijen Hollands Diep (Robbert Ammerlaan) en Meridiaan (Nelleke Geel), zet met de komst van Zijlstra een belangrijke stap in de ontwikkeling van haar non-fictie-imprint Carrera.

Martijn Griffioen, directeur van Overamstel uitgevers: ‘Wij zijn heel erg blij met de komst van Floor. Door haar achtergrond bij DWDD halen we iemand binnen met veel creativiteit, een enorm netwerk en een frisse kijk op het uitgeven.’

Carrera richt zich momenteel met name op sport en vrije tijd, kookboeken, gezondheid en algemene non-fictie, maar zal zich met de komst van Zijlstra ook focussen op populaire wetenschap, journalistiek, politiek en ‘current affairs’.

Floor Zijlstra: ‘Na 10 jaar DWDD heb ik enorm veel zin om bij Overamstel uitgevers aan de slag te gaan, een van de meest interessante en spannendste uitgeverijen van dit moment. Daarnaast is non-fictie een grenzeloos gevarieerd genre, waarin ik veel kansen zie om mooie boeken te gaan uitgeven.’

Het team van Carrera bestaat naast Floor Zijlstra uit Marieke Dijkman (acquirerend redacteur) en Arjan Weenink (uitgever). De eerste uitgaven van Floor Zijlstra worden medio 2015 verwacht.
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: