Zoeken
Sarah Meuleman over villen, vlezen en vullen
Sarah Meuleman blogt op de site van Het Nederlands Letterenfonds over het mythische eiland waar ze haar volgende roman laat afspelen.

Sarah Meuleman over villen, vlezen en vullen

Gepubliceerd op 28 juli, 2017 om 00:00

De Isles of Scilly zijn vol mythen, legenden en verhalen, met een indrukwekkende geschiedenis. Hier heersten piraten als Sir Francis Drake, slachtoffers van de pest werden er gedumpt, vanuit Rome zijn ongehoorzame bisschoppen naar de eilanden verbannen, dubieuze sekten konden er lange tijd voortbestaan. Kortom, Scilly is een duistere, historisch beladen plek. 

De kunst van de taxidermie, te weten: 'Villen. Vlezen. Vullen.' zullen de veelbelovende ruggengraat vormen van Meulemans nieuwe roman De vondeling. Wait for it: het verschijnt volgend jaar bij Lebowski.

Lees Meulemans blog hier.

Auteurs
Auteur: Sarah Meuleman

Sarah Meuleman is auteur en journalist. Ze schrijft voor verschillende media en heeft een tweewekelijkse column die in zowel NRC als De Standaard verschijnt. Haar debuutroman De zes levens van Sophie werd genomineerd voor de Bronzen Uil en werd in Amerika uitgegeven. Daarnaast schreef ze de spannende romans De vondeling en Zie mij graag. Met deze laatste won ze de Boekenpanda 2023, een Vlaamse literatuurprijs. In 2024 worden er twee nieuwe boeken van Sarah Meuleman verwacht.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: