Zoeken
De kinderen van Pim op longlist Prinsjesboekenprijs 2017
De kinderen van Pim, het boek waarin Joost Vullings samen met oud LPF’ers terugblikt op de opkomst en ondergang van de LPF, maakt kans op de Prinsjesboekenprijs: de prijs voor het beste non-fictie boek over een Nederlands politiek onderwerp, verschenen tussen juli 2016 en juli 2017. De winnaar wordt op vrijdag 15 september bekendgemaakt op het Binnenhof in Den Haag.

De kinderen van Pim op longlist Prinsjesboekenprijs 2017

Gepubliceerd op 11 juli, 2017 om 00:00

De Prinsjesboekenprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt, traditiegetrouw op de vrijdag voor Prinsjesdag tijdens een bijeenkomst op het Binnenhof in Den Haag, en is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en om de kwaliteit ervan te helpen bevorderen.

Ter voorbereiding op de uitreiking heeft de jury een longlist samengesteld van tien inzendingen die dit jaar zijn binnengekomen. De jury bestaat uit Jan Schinkelshoek (voormalig CDA Tweede Kamerlid, directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant) Sarah de Lange (universitair docent politieke wetenschappen aan de UvA) en Toof Brader (NOS-redacteur bij Politiek24).

Eind augustus zal de jury de drie genomineerde boeken bekendmaken. De winnaar van de Prinsjesboekenprijs 2017 wordt tijdens de uitreiking op vrijdag 15 september bekendgemaakt.

Meer info over De kinderen van Pim

Auteurs
Auteur: Joost Vullings

Joost Vullings (1970) studeerde politicologie en is sinds 2001 politiek verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Met het Oog op Morgen. Daarnaast is hij voorzitter van de PPV, de Parlementaire Persvereniging.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: