Zoeken
Min Kym op de voorpagina van Metronieuws
Wonderkind, violiste en Hollands Diep-auteur Min Kym was rondom verschijning van haar boek Verloren in Nederland op auteursbezoek. Ze speelde onder meer in het concertgebouw en was te zien in RTL Late Night. Metro plaatste gisteren een mooi interview over de 'gejatte viool'.

Min Kym op de voorpagina van Metronieuws

Gepubliceerd op 8 juni, 2017 om 00:00, aangepast op 9 juni, 2017 om 00:00

'Violiste kruipt uit dal na diefstal grote liefde', kopt Metronieuws. In het interview spreekt Min Kym openhartig over het verlies van haar soulemate, een zeldzaam klein formaat Stradivarius, en over hoe ze na het zien van een schilderij van Van Gogh besloot om haar leven weer op te pakken. Dat lukte alleen door het verdriet van zich af te schrijven. Resultaat: een prachtig en emotioneel boek. 

 

Lees het hele interview hier.

Auteurs
Auteur: Min Kym

Min Kym werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in het Verenigd Koninkrijk. Op haar zesde begon ze met viool spelen.Op haar zevende werd ze toegelaten op de Purcell School of Music, als jongste pupil ooit. Legendarisch dirigent George Solti zei over haar dat ze 'een buitengewoon groot talent, volwassen muzikaliteit en beheersing van de viool' had. In 2010 verscheen haar eerste cd.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: