Zoeken
Zijn bloedige plan VN Thriller van het jaar
Met trots kondigen wij aan dat Zijn bloedige plan van Graeme Macrae Burnet is uitgeroepen tot VN Thriller van het Jaar. Van de honderden nieuwe spannende boeken in de 38ste Detective & Thriller Gids kregen er slechts acht vijf sterren, waaronder de winnaar.

Zijn bloedige plan VN Thriller van het jaar

Gepubliceerd op 8 juni, 2017 om 00:00

Woensdagmiddag 7 juni werd de winnaar bekendgemaakt. Adjunct-uitgever Melissa van der Wagt was namens Hollands Diep aanwezig, en nam de prijs glunderend in ontvangst. 

Het oordeel van de jury over Zijn bloedige plan is als volgt, plus de vijf prachtige sterren:

'De scherpe analyse van misdaad en schuldvraag in de 19de eeuw deed ons denken aan series als Making a Murderer en Serial, maar ook aan Trump en zijn alternative facts. Het ging ons aan het hart. Dit iseen boek dat we ons volgend jaar nog herinneren en dat maakt de vraag of we dit rechtbankdrama een thriller moeten noemen irrelevant. Een boek dat het genre overstijgt, dus, en zich juist daarom Vrij Nederland-Thriller van het Jaar 2017 mag noemen.'

Eerdere VN-Thrillers van het Jaar waren:

Graeme Macrae Burnet is van 13 tot 15 juni op auteursbezoek in Nederland, en zal dan onder meer in gesprek gaan met juryvoorzitter Boris Dittrich over Zijn bloedige plan, bij boekhandel Venstra in Amstelveen. 

 

 

Auteurs
Auteur: Graeme Macrae Burnet

Graeme Macrae Burnet is opgegroeid in Kilmarnock, Schotland. Na enkele jaren te hebben gewerkt als docent Engels in Praag, Bordeaux, Porto en Londen, keerde hij terug naar Glasgow, waar hij acht jaar voor diverse televisiemaatschappijen heeft gewerkt. De verdwijning van Adèle Bedeau werd bekroond met een New Writer's Award van Scottish Book Trust. Zijn bloedige plan werd geshortlist voor de Man Booker Prize en won de VN Thrillerprijs.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: