Zoeken
15 jaar na Pim Fortuyn: Joost Vullings bij Pauw
Onze onvolprezen Joost Vullings is vanavond met zijn pasverschenen werk De Kinderen van Pim te zien in Pauw, NPO 1, 23.00uur.

15 jaar na Pim Fortuyn: Joost Vullings bij Pauw

Gepubliceerd op 5 april, 2017 om 00:00, aangepast op 6 april, 2017 om 00:00

Op de website van Pauw lezen we: 

In februari 2002 werd Lijst Pim Fortuyn opgericht. Vijf maanden later stonden ze, inmiddels zonder leider, op het bordes. Binnen 87 dagen, en veel geruzie later, viel het kabinet. In het boek De kinderen van Pim blikt Joost Vullings samen met oud-LPF’ers terug op de meest roerige politieke periode uit deze eeuw. Vanavond is hij te gast samen met oud-LPF-Kamerlid Joost Eerdmans.

Wie rond die tijd niet voor de tv kan zitten, heeft op hetzelfde tijdstip kans hem te horen bij Met het oog op morgen op NPO Radio 1

Over De kinderen van Pim

Na de moord op Pim Fortuyn in 2002 verloor de LPF, de politieke partij die begin van deze eeuw hard op weg was een van de grootste van Nederland te worden, niet alleen haar naamgever maar ook haar grote blikvanger. Plots stonden alle camera’s gericht op zijn politieke nazaten, zesentwintig LPF-Kamerleden die elkaar eigenlijk nauwelijks kenden. Verweesd, onervaren maar vol bravoure besloten ze het avontuur aan te gaan en mee te gaan regeren. Het bleek het startpunt van een turbulente politieke soap waar hoog oplopende onderlinge ruzies uiteindelijk leidden tot de ondergang van de partij.

Vijftien jaar na Fortuyns dood zocht Joost Vullings deze oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op die roerige periode. Wat ging er fout? Welke rol speelden de media? Wat zouden ze met de kennis van nu anders gedaan hebben? Hoe zien hun levens er nu uit?

In De kinderen van Pim schetst Vullings een fraai beeld van de krachtige karakters van deze oud Kamerleden, maar brengt ook in kaart wat er is overgebleven van Fortuyns ideeëngoed, en wat de actuele zorgen van rechts Nederland zijn. Ook hebben ze allemaal een oordeel over de man die er met Fortuyns erfenis vandoor ging: Geert Wilders.

Wil je 10 april naar een lezing van Joost Vullings? Meer informatie en reserveren kan hier

Auteurs
Auteur: Joost Vullings

Joost Vullings (1970) studeerde politicologie en is sinds 2001 politiek verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Met het Oog op Morgen. Daarnaast is hij voorzitter van de PPV, de Parlementaire Persvereniging.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: