Zoeken
Brief aan onze bestsellerauteurs
'Big data en algoritmes moeten worstsellers gaan voorkomen,' kopte NRC gisteren. Tijd voor een brief aan onze auteurs met tips & tricks voor hun bestseller in wording.

Brief aan onze bestsellerauteurs

Gepubliceerd op 24 maart, 2017 om 00:00, aangepast op 4 juni, 2019 om 00:00

Amsterdam, 24-03-2017

 

Beste auteurs,


Bij dezen kondigen wij aan dat binnenkort het jaarlijkse royaltystatement verstuurd gaat worden: dat zal helaas niet voor iedereen goed uitpakken. Mocht je daar vragen over hebben: bel ons vooral, of loop even langs.

Maar er is ook goed nieuws voor iedereen. De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een uniek project: het inzichtelijk maken van alle componenten die van een boek een bestseller maken. In boeken van Lebowski gaat het vaak over kleine, vrij particuliere onderwerpen: dementie, misdaad, scheidingen, ouder worden, incest. We begrijpen dat dat voor jou relevante thema’s zijn, maar daar denkt het leespubliek anders over. We hebben talloze gesprekken gevoerd met vrienden, familie, collega’s van de financiële en juridische afdelingen, de grote Bruna in Zaandam, volgers op Twitter en Facebook, en daar hebben we veel van opgestoken.

Dit project loopt nog tot mei, maar we kunnen er nu al enkele interessante conclusies aan verbinden. Goed om in overweging te nemen bij het schrijven van je nieuwe boek!

 

Wij gaan graag met je in gesprek over deze innovaties, laat het ons weten als je vragen hebt.
Voor vanavond alvast een prachtig Boekenbal gewenst!

 

Hartelijke groet,

Team Lebowski

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: