Zoeken
Published last week by Simon & Schuster: the UK edition of the biography of Johan Cruyff
The UK edition follows a German and Spanish edition  

Published last week by Simon & Schuster: the UK edition of the biography of Johan Cruyff

Published on 14 June, 2022 at 4:32 pm

Argumentative, brilliant, arrogant, visionary. Johan Cruyff was one of the greatest footballers of all time, a worldwide phenomenon and arguably the most famous Dutchman of the twentieth century. Both on the pitch and from the sidelines as a coach, with his brand of Total Football he changed how the game was played and left a lasting legacy.

More information on the UK publication can be found here

Auteurs
Auteur: Auke Kok

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd.

Boeken
Auke Kok - Johan Cruijff
Auke Kok

Johan Cruijff, De biografie laat de man achter de mythe zien en legt op sublieme wijze bloot hoe 'Jopie', een nerveuze volksjongen uit Amsterdam, kon uitgroeien tot een mondiaal fenomeen dat miljoenen mensen inspireerde.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: