Zoeken
German deal for 'Johan Cruijff - The Biography'
Edel Books acquires German translation rights for Johan Cruijff The Biography, by Auke Kok

German deal for 'Johan Cruijff - The Biography'

Published on 4 October, 2021 at 1:26 pm, updated on 6 October, 2021 at 9:22 am

The book was published in the Netherlands by Hollands Diep in 2019. Previously, rights were sold to England (Simons & Schuster) and Spain (Planeta). 

More about Johan Cruijff - The Biography
Who was Johan Cruijff really? Despite his illustrious career in the spotlight, in many ways he remained a mystery as a person and as a sportsman, even after his death. To find an honest answer to this question, writer and journalist Auke Kok delved into the fascinating history of 'number 14': he examined unique documents and talked to classmates, childhood friends, fellow players, business partners and family members.

 

Auteurs
Auteur: Auke Kok

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd.

Boeken
Auke Kok - Johan Cruijff
Auke Kok

Johan Cruijff, De biografie laat de man achter de mythe zien en legt op sublieme wijze bloot hoe 'Jopie', een nerveuze volksjongen uit Amsterdam, kon uitgroeien tot een mondiaal fenomeen dat miljoenen mensen inspireerde.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: