Zoeken
Appie Baantjer - Een dief in de nacht

Een dief in de nacht

Appie Baantjer

Een dief in de nacht

Appie Baantjer

Bestel nu
Omschrijving

Als rechercheur Peter van Opperdoes op een koude winteravond een wandeling door donker Amsterdam maakt om zijn zinnen te verzetten, hoort hij in de verte de loeiende sirene van een politieauto. Als hij nog een sirene hoort, en vervolgens nog een, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij wandelt in de richting van het geluid en komt terecht op het Stenen Hoofd, een stuk land in het IJ, waar een aantal politieauto¿s met flitsende blauwe lampen de boel heeft afgezet. Aan het einde van het lange grasveld, vlak bij het water, ligt een doodgeschoten man.
Van Opperdoes en zijn collega Jacob onderzoeken de moord. In eerste instantie lijkt het erop dat de man slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen ruzie binnen een relatie. Dan wordt in de omgeving van het Stenen Hoofd de auto van het slachtoffer gevonden. In de kofferbak ligt een tweede lijk. Het blijkt een notoire crimineel te zijn, die bekendstaat als een meesterlijke inbreker die nooit sporen achterlaat. En als er dan ook nog een verborgen usb-stick op het lichaam wordt gevonden, beseft Van Opperdoes dat de zaak ingewikkelder gaat worden dan hij had gedacht.

Fragment

Auteur: Ab Baantjer
Auteur

Nadat zijn 70ste boek over De Cock was verschenen, gaf Baantjer in een uitzending van Het Gesprek bekend een nieuw boek te gaan schrijven. Dit deed hij samen met Simon de Waal, welke verscheen in 2009 met de titel Een Rus in de Jordaan. In april 2010 verscheen van het schrijversduo het boek Een lijk in de kast. Hun derde boek samen verscheen na de dood van Appie, namelijk in oktober 2010, Een dief in de nacht. Simon de Waal heeft de televisieserie van De Cock geschreven en is zelf tevens rechercheur.

Eind augustus 2010, op 29 augustus om precies te zijn overlijdt Appie Baantjer op 86-jarige leeftijd nadat hij korte tijd ziek is geweest. Hij leed aan een agressieve vorm van slokdarmkanker.

Edities & Details
Paperback: Een dief in de nacht - Appie Baantjer
ISBN: 9789048850464
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-04-2019
Prijs: € 20,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Audio download: Een dief in de nacht - Appie Baantjer
ISBN: 9789048847471
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 31-08-2018
Prijs: € 9,99
Speelduur: 303 minuten

Bestel

Digitale download: Een dief in de nacht - Appie Baantjer
ISBN: 9789048806706
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-10-2010
Prijs: € 9,99
Omvang: 191 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Voorlezer: Sander de Heer NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie THEMA: Misdaad en mysterie: politieserie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Police Procedural
Meer boeken
Robert van Gulik - Het rode paviljoen
Robert van Gulik
Agatha Christie - Het wespennest
Agatha Christie
Robert van Gulik - Labyrint in Lan-fang
Robert van Gulik
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: