Zoeken
Holly George-Warren - Janis

Janis

Holly George-Warren

Janis

Holly George-Warren

Bestel nu
Omschrijving

Janis Joplin was zowel een muzikale pionier als een rebel die de grenzen van gender en seksualiteit verlegde, lang voor dit sociaal aanvaardbaar was. Als kind al viel ze, als nieuwsgierige tomboy, op in haar conservatieve oliestadje. Op de middelbare school werd ze met de nek aangekeken door haar leeftijdsgenoten vanwege haar liefde voor de beatgeneratie en haar progressieve opvattingen over ras.
Janis Joplin was als onbezonnen, gepassioneerde ziel gedoemd ten onder te gaan aan de roem. Ze was gevoelig en zoekende, wilde trouwen en zich settelen - maar kon of deed dat niet. Ze was een Texaanse die ernaar verlangde Texas te ontvluchten maar er nooit helemaal van kon loskomen - zelfs niet toen ze in San Francisco het icoon van de tegencultuur was geworden.

JANIS is geschreven door Holly George-Warren, een van de meest gewaardeerde kroniekschrijvers van de Amerikaanse muziekgeschiedenis, die sprak met Janis Joplins familie, vrienden en bandleden, en toegang kreeg tot archieven en lang verloren gewaande interviews. Een compleet portret van een opmerkelijke artiest.

Fragment

Auteur: Holly George-Warren
Auteur

Holly George-Warren is chroniqueur en docent. Ze schreef onder andere de New York Times-bestseller The Road to Woodstock, over Woodstock-oprichter Michael Lang. In 2013 was ze genomineerd voor de Grammy voor Best Album Notes, voor Janis Joplins album The Pearl Sessions.

Edities & Details
Paperback: Janis - Holly George-Warren
ISBN: 9789048856794
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-01-2020
Prijs: € 24,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Paperback: Janis - Holly George-Warren
ISBN: 9789048837250
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 28-11-2019
Prijs: € 24,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Digitale download: Janis - Holly George-Warren
ISBN: 9789048837267
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-11-2019
Prijs: € 7,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Caspar Wijers NUR: 661 - Muziek THEMA: Biografie: kunst en amusement BISAC: MUSIC / General BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Composers & Musicians BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Women
Meer boeken
Elton John - Ik
Elton John
Marcel Langedijk - Gordon
Marcel Langedijk
Alan Light - Let's Go Crazy
Alan Light
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: