Zoeken
Willem Vissers - PSV

PSV

Willem Vissers

Het kampioensboek over de beste Nederlandse club van deze eeuw
PSV

Willem Vissers

Het kampioensboek over de beste Nederlandse club van deze eeuw
Bestel nu
Omschrijving

PSV is de beste club van de eredivisie in deze eeuw, die bijna voor een kwart voorbij is. Met het soms swingende spel van het elftal van trainer Peter Bosz nam PSV dankzij zeventien zeges vanaf het begin van het seizoen een voorsprong die niet meer in te halen bleek voor de concurrentie. Willem Vissers, Guus Peters en Bart Vlietstra, voetbalverslaggevers van de Volkskrant, nemen de lezer in 'PSV, de beste van de eeuw', mee door een glorieus seizoen dat leidde tot de tiende landstitel sinds de wisseling van de eeuw op 1 januari 2001. En voor de PSV-supporter die de eeuw om sentimentele redenen wil laten beginnen in 2000, is er goed nieuws. Dan is het zelfs de elfde titel, want PSV werd kampioen in 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2015, 2016, 2018 en 2024. Ajax staat op negen kampioenschappen deze eeuw. Het boek biedt een gevarieerd perspectief op de club, met portretten over topspelers als Luuk de Jong, Noa Lang, Joey Veerman en Jerdy Schouten, over trainer Peter Bosz, de Amerikanen van technisch directeur Earnest Stewart, de sterk verbeterde opleiding en de slimheid van de stad Eindhoven. Ook de evenaring van het record uit 1987-1988 (zeventien zeges vanaf de start van de competitie) komt ter sprake, net als talloze andere aspecten van een uniek seizoen. De schrijvers kijken terug op alle titels van deze eeuw, met hoofdrolspelers van toen.

Een deel van de opbrengst van PSV, de beste van de eeuw is bestemd voor de Stichting Matchis, die ervoor zorgt dat er zo snel mogelijk een passende stamceldonor wordt gevonden voor patiënten die voor genezing afhankelijk zijn van een donor. Voor meer informatie kunt u terecht op matchis.nl.

Fragment

Auteur: Willem Vissers
Auteur

Willem Vissers (1964) werkt in 2022 25 jaar als voetbalverslaggever bij de Volkskrant, waarin hij alle grote toernooien meermaals bezocht. Hij is in januari 2022 uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar. De Limburger schreef meerdere boeken, onder meer over de succesjaren van Feyenoord (2017, met Bart Vlietstra) en Ajax (2019), de biografie over bestuurder Michael van Praag en over scout Piet de Visser. Hij is co-auteur van de in 2021 verschenen Canon van het Nederlandse voetbal.

Auteur: Bart Vlietstra
Auteur

Bart Vlietstra (1978, Rotterdam) is freelance voetbaljournalist bij de Volkskrant en The Guardian. Van zijn hand is de biografie over de vroegere Feyenoorder Leonardo, Leo en Feyenoord de eerste van de eeuw. Hij is medeoprichter van het voetbalblad Santos en op regelmatige basis gast bij FC Rijnmond.

Auteur: Guus Peters
Auteur

Guus Peters (Veghel, 1990) is journalist en werkt sinds 2014 o.a. voor de Volkskrant. Met enige regelmaat schrijft hij over PSV, waar hij zelf vier jaar in de jeugdopleiding voetbalde.

Edities & Details
Paperback: PSV - Willem Vissers
ISBN: 9789048874842
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 22-05-2024
Prijs: € 21,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: PSV - Willem Vissers
ISBN: 9789048874859
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-05-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Inside NUR: 489 - Sportverhalen THEMA: Balsporten en balspelen BISAC: JUVENILE NONFICTION / Sports & Recreation / Soccer
Nieuws
Eerste exemplaar 'PSV, de beste van de eeuw' voor Peter Bosz

Eerste exemplaar 'PSV, de beste van de eeuw' voor Peter Bosz

Auteurs Guus Peters en Willem Vissers gaan voor de eerste exemplaren na de overhandiging aan de trainer van PSV direct door en signeren op dinsdag 21 mei bij Boekhandel van Piere in hartje Eindhoven. Lees meer »

Deel van 'PSV - de beste van de eeuw' naar Stichting Matchis

Deel van 'PSV - de beste van de eeuw' naar Stichting Matchis

Een deel van de opbrengst van het kampioensboek over PSV van Guus Peters, Willem Vissers en Bart Vlietstra zal worden gedoneerd voor de zoektocht naar stamceldonoren. Lees meer »

Meer boeken
Alex Boogers - De zonen van Bruce Lee
Alex Boogers
Rob Kamphues - Crashen in de keuken
Rob Kamphues
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: