Zoeken
Hans Hulst - Exit Myanmar

Exit Myanmar

Hans Hulst

Een aangrijpend en persoonlijk verslag van een natie in nood
Exit Myanmar

Hans Hulst

Een aangrijpend en persoonlijk verslag van een natie in nood
Bestel nu
Omschrijving

Op 1 februari 2021 greep het leger de macht in Myanmar. Een ongekende klap voor het land dat gedurende de voorgaande tien jaar was getransformeerd van het regionale zwarte schaap tot de grootste economische en democratische belofte van Zuidoost-Azië. Waar ging het mis?

Hans Hulst maakte de opkomst en ondergang van de democratie in Myanmar van binnenuit mee. Als hoofdredacteur van een tijdschrift in Yangon zag hij vanaf de eerste rij hoe Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi in 2015 aan de macht kwam en vervolgens na de genocide op de Rohingya's haar glans verloor. In Exit Myanmar schrijft Hulst met scherpe pen over deze tumultueuze periode, die uitmondde in een burgeroorlog die nog altijd voortduurt.

Fragment

Auteur: Hans Hulst
Auteur

Hans Hulst (1974) is een schrijver en journalist die sinds 2000 over Myanmar schrijft. Hij schreef twee boeken over het land: In de schaduw van de generaals (2008) en Birmese lente (2014). In 2014 verhuisde Hulst naar Myanmar, waar hij hoofdredacteur werd van het opinieweekblad Frontier. Ook runde hij daar vijf jaar een eigen communicatiebedrijf dat werkte voor non-profit organisaties en produceerde hij documentaires en televisieprogramma's. Drie maanden na de militaire coup in 2021 keerde Hulst terug naar Nederland.

Edities & Details
Paperback: Exit Myanmar - Hans Hulst
ISBN: 9789048867516
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 10-09-2024
Prijs: € 26,99
Omvang: 384 pagina's

Bestel

Digitale download: Exit Myanmar - Hans Hulst
ISBN: 9789048867523
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 10-09-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 384 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Murrow NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Memoires THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: Myanmar (Birma) BISAC: LANGUAGE ARTS & DISCIPLINES / Journalism BISAC: TRAVEL / Asia / Southeast BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs
Meer boeken
Nasrdin Dchar - Nasrdin
Nasrdin Dchar
Susan Smit, Bregje Hofstede, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Beatrijs Smulders, Manon Uphoff e.a. - Heksenmonument
Susan Smit, Bregje Hofstede, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Beatrijs Smulders, Manon Uphoff e.a.
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: