Zoeken
Grete Simkuté - De man die een berg werd

De man die een berg werd

Grete Simkuté

Simkuté laat het oude Japan tot leven komen in een meeslepend verhaal over liefde, toewijding en opoffering
De man die een berg werd

Grete Simkuté

Simkuté laat het oude Japan tot leven komen in een meeslepend verhaal over liefde, toewijding en opoffering
Bestel nu
Omschrijving

Noord-Japan, negentiende eeuw. Myo groeit op in een rijstboerengezin. Om redenen die niemand begrijpt, praat hij niet. Dit verandert wanneer zijn zusje Asa wordt geboren. Als hij na een hongersnood alleen met zijn zusje overblijft, maar ook haar moet achterlaten, wordt hij gered door een mysterieuze bergsekte. Samen met de excentrieke bergmonniken ondergaat Myo loodzware proeven om zijn lijf en geest te harden. Hoewel hij vriendschap sluit met dichter S. en de verboden liefde leert kennen, blijft zijn verleden hem achtervolgen. Als hij van de grootst mogelijke uitdaging verneemt, besluit Myo die aan te gaan.
De man die een berg werd is een onvergelijkbare debuutroman over een van de geheimzinnigste rituelen uit de geschiedenis. Grete Simkuté laat het oude Japan tot leven komen in een wonderlijk verhaal over liefde, toewijding en opoffering.

Fragment

Auteur: Grete Simkute
Auteur

Grete Simkuté (Litouwen, 1991) is journalist en auteur. Ze werkte en woonde langere tijd in België, Noorwegen en delen van Azië. Haar teksten - over kunst, cultuur en architectuur - verschenen in onder andere De Morgen, De Standaard en ELLE. Daarnaast schrijft ze in opdracht van architectenbureaus, galeries, ontwerpers en kunstenaars. De man die een berg werd is haar debuutroman.

Edities & Details
Paperback: De man die een berg werd - Grete Simkuté
ISBN: 9789048859481
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 03-02-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Digitale download: De man die een berg werd - Grete Simkuté
ISBN: 9789048859498
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 03-02-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: c 1600 to 1867 (Japanese Edo period) THEMA: Japan THEMA: 2019 onwards (Japanese Reiwa period) THEMA: Met betrekking tot boeddhisten en boeddhistische groepen THEMA: Moderne en hedendaagse fictie BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / General
Meer boeken
Leen Dendievel - George
Leen Dendievel
Saskia Noort - Stromboli
Saskia Noort
Barry Smit - De zaak-Mulder
Barry Smit
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: