Zoeken
Erik Jan  Harmens - Rigolettohof

Rigolettohof

Erik Jan Harmens

Dat ik niet word gezien, betekent niet dat ik er niet ben. Ik word alleen niet opgemerkt.
Rigolettohof

Erik Jan Harmens

Dat ik niet word gezien, betekent niet dat ik er niet ben. Ik word alleen niet opgemerkt.
Omschrijving

In de nacht van 8 op 9 april 2021 keert een vijftigjarige man terug naar de plek waar hij in Alphen aan den Rijn is opgegroeid. Het decor van zijn jeugd staat nog overeind: de woning met het nooit overgeverfde hek, het basketbalveldje verderop en winkelcentrum De Ridderhof om de hoek, waar tien jaar geleden een spree shooting plaatsvond. De man parkeert zijn auto in de straat, kijkt uit op zijn ouderlijk huis en zijn vroegere slaapkamerraam, en vraagt zich af of zijn terugkeer betekenis heeft.

Voor de verteller in de roman Rigolettohof houden de dingen nooit op, maar blijven ze duren, in een eindeloze loop: de vader die zijn gezin verlaat, het wachten van de zoon op zijn terugkomst, de eenzaamheid van de moeder en de intense verbondenheid met de broer en zus. Die gaan in de mix met gebeurtenissen buitenshuis, zoals de moord op John Lennon, de opkomst en ondergang van fotograaf Diane Arbus en de luttele minuten die de schutter in de Ridderhof nodig had om zes mensen van het leven te beroven en daarna zichzelf. Het bezwerende resultaat draait slechts om één ding: gezien worden.

Auteur: Erik Jan Harmens
Auteur

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt.

Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving in NRC Handelsblad, Het Parool en Trouw. In september 2021 publiceerde hij een essay in NRC Handelsblad over de diagnose autismespectrumstoornis die hij twee jaar geleden kreeg.

Edities & Details
Audio download: Rigolettohof - Erik Jan  Harmens
ISBN: 9789048854578
Uitgave: Audio download
Status: Aangekondigd
Datum: 01-12-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 300 minuten

Bestel

Paperback: Rigolettohof - Erik Jan  Harmens
ISBN: 9789048849611
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 11-10-2021
Prijs: € 22,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: Rigolettohof - Erik Jan  Harmens
ISBN: 9789048849628
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 11-10-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Voorlezer: Erik Jan Harmens NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Biografische fictie THEMA: Verhalend thema: dood, rouw, verlies THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Zuid Holland BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Family Life
Meer boeken
Leen Dendievel - Georges & Rita
Leen Dendievel
Jilt Jorritsma - Was
Jilt Jorritsma
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: