Zoeken
Joosje Duk - Ik zie je bij de uitgang

Ik zie je bij de uitgang

Joosje Duk

Een geestige en ontroerende ode aan de onverbrekelijke band tussen een dochter en haar vader

Ik zie je bij de uitgang

Joosje Duk

Een geestige en ontroerende ode aan de onverbrekelijke band tussen een dochter en haar vader
Omschrijving

Begin april 2020. De wereld wordt langzaam wakker in een nieuwe realiteit wanneer Rogier Duk plotseling onwel wordt en op de eerste hulp belandt. Hij blijkt een van de eerste ernstige coronapatiënten te zijn op een moment dat er nog vrijwel niets bekend is over het verloop van de ziekte. Duizend vragen, geen antwoorden. Elke dag bezoekt Joosje haar vader op de Intensive Care; een plek die we vooral kennen van de angstaanjagende beelden in het nieuws maar die abstract blijft tot je er geweest bent. De verpleging raadt haar aan een dagboek bij te houden, om de periode later beter te kunnen verwerken. Alles schrijft ze op: van de intieme momenten met haar vader tot de grapjes van de verpleging. Met ontroerende eerlijkheid en een ijzersterk gevoel voor detail maakt Joosje de lezer deelgenoot van de meest onzekere tijd uit haar leven en laat zij zien hoe de eigenzinnige familie Duk zich door de periode vecht die zoveel Nederlanders hebben moeten doormaken. Ik zie je bij de uitgang is een liefdevol geschreven ode aan haar vader en de inzet van de zorg: onversneden, positief en recht uit het hart.

Auteur: Joosje Duk
Auteur

Joosje Duk (1994) is scenarioschrijver en regisseur. Haar afstudeerfilm NIGHT won de Huffington Post Impact Award en werd vertoond bij Disney Studios in LA. In Nederland maakte ze de korte film Glad ijs met Achmed Akkabi in de hoofdrol, de NPO3 online serie #FITGIRLS en de VPRO-serie Edelfigurant, met Loes Schnepper, Hannah Hoekstra en Frank Lammers. In 2021 werd ze geselecteerd voor de Netflix New Voices Script Contest, waarvoor ze haar debuutspeelfilm schrijft.

Edities & Details
Paperback: Ik zie je bij de uitgang - Joosje Duk
ISBN: 9789048863198
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 06-09-2021
Prijs: € 19,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Ik zie je bij de uitgang - Joosje Duk
ISBN: 9789048863204
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 06-09-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 400 - Informatief en entertainment NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Den Haag BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Medical BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / General
Nieuws
Joosje Duk tekent voor haar debuut bij Lebowski Publishers

Joosje Duk tekent voor haar debuut bij Lebowski Publishers

Actrice, regisseur en schrijfster Joosje Duk (1994) tekent voor een boek bij Lebowski Publishers, getiteld Ik zie je bij de uitgang. Eind augustus verkrijgbaar. Lees meer »

Meer boeken
Karlijn van Houwelingen - Dit is Amerika
Karlijn van Houwelingen
Barack Obama - Een beloofd land
Barack Obama
Eveline Rethmeier - De Markies
Eveline Rethmeier
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: