Zoeken
Harry Kikstra - 3x Everest

3x Everest

Harry Kikstra

3x Everest

Harry Kikstra

Bestel nu
Omschrijving

De aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde

Waarom wil iemand de top van de hoogste berg bereiken en niet één keer maar drie keer? Voor Harry Kikstra dient het beklimmen van de Mount Everest geen ander doel dan avontuur om het avontuur; een persoonlijke uitdaging en plezier in het leven. In 2004 beklimt hij voor het eerst de Mount Everest. Hij begint ziek aan de tocht, en het team waarvan hij deel uitmaakt valt ten prooi aan onderlinge ruzies. Een jaar later probeert hij het opnieuw. Hij bereikt als tiende Nederlander de top, maar een teamgenoot overlijdt en ook Kikstra overleeft het maar net. De volgende expeditie, in 2006, eindigt rampzalig en is wereldnieuws: twaalf doden en één klimmer die ternauwernood gered kan worden.

3x Everest is behalve het spannende verslag van drie tochten naar de top van de hoogste berg ook een verhaal over de aantrekkingskracht van het klimmen, over de grote gevaren voor het menselijk lichaam, over angst, de aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde, en kritiek vanaf de zijlijn.

Harry Kikstra is avonturier en fotograaf. Hij beklom als derde Ne¬derlander de `Seven Summits: de hoogste bergtop van elk continent op aarde. Hij publiceerde fotos en verhalen, onder meer in National Geographic Adventure. Hij verliet het zakenleven, richtte de popu¬laire klim-, adventure- en fotosites 7summits.com en exposedplanet.com op, en organiseert nu vanuit Patagonië expedities over de hele wereld.

Auteur: Harry Kikstra
Auteur

Edities & Details
Digitale download: 3x Everest - Harry Kikstra
ISBN: 9789048816088
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 07-08-2012
Prijs: € 7,99
Omvang: 202 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 483 - Bergsporten THEMA: Klimmen en bergbeklimmen THEMA: Hobby‘s BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Adventurers & Explorers BISAC: SPORTS & RECREATION / Mountaineering
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: