Zoeken
Meneer Wateetons - Handboek voor de Vinex-jager

Handboek voor de Vinex-jager

Meneer Wateetons

Handboek voor de Vinex-jager

Meneer Wateetons

Bestel nu
Omschrijving

Waar de man vroeger nog gevaren moest trotseren om zichzelf en zijn gezin in leven te houden, heeft de Vinex-man het goed voor elkaar: de koel-vriescombinatie is altijd gevuld, hij kan parkeren voor de deur en de enige wilde dieren in de wijde omgeving zijn de geitjes op de kinderboerderij. Toch twijfelt hij soms of hij wel gelukkig is. Diep vanbinnen voelt hij de oerzucht naar gevaar en avontuur.

Gelukkig is er nu dit handboek! Het leert de Vinex-man weer jager te zijn: Vinex-jager. De Vinex-jager maakt zelf en vangt zelf. Hij brouwt bier in de garage, droogt hammen in de berging en jaagt op wild in de sloot, in de tuin en op de kinderboerderij.

Dit handboek bevat onder meer handleidingen voor het vangen, slachten en bereiden van kip, meerkoet, varken, rivierkreeft en cavia, en recepten voor het zelf maken van (moedermelk)kaas, salami, gedroogde ham, bier, cola-prosecco, 'prisonwine' en sterkedrank.

Meneer Wateetons eet, kookt en experimenteert, met wisselende uitkomsten. Hierover kunt u meer lezen op zijn weblog wateetons.com.

Sjoerd Mulder is stadsjager van beroep. Zijn belevenissen zijn te volgen op sjoerdmulder.nl/blog.

Tijs Koelemeijer ontwerpt vanuit zijn huis op het platteland, zijn illustraties doorrijgen dit handboek.

Samen maakten de drie heren ook Over Worst, het handboek voor de amateurworstmaker.

'Met Handboek voor de Vinex-jager komt het oerinstinct en de drang naar gevaar weer boven.' - Foodies

'Hilarisch kookboek' - Delicious

'Een redelijk dwaas boekje' - Reformatorisch dagblad

Fragment

Auteur: Meneer Wateetons
Auteur

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet en de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij dan ook vrijwel dagelijks op zijn blogs wateetons.com en worstlog.com. Verder schrijft hij columns voor Elle Eten, maakt hij filmpjes op foodtube.nl en is hij auteur van de boeken Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015), Over Drank (2016) en Worstbijbel (2018). Zijn boeken brengt hij in de praktijk door het geven van humoristische en leerzame workshops.

Edities & Details
Paperback: Handboek voor de Vinex-jager - Meneer Wateetons
ISBN: 9789048817474
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 05-03-2013
Prijs: € 15,00
Omvang: 156 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 441 - Basis kookboeken THEMA: Algemene kookkunst en recepten THEMA: Gezond koken en koken met natuurlijke producten THEMA: Humor THEMA: Jagen of schieten op dieren en wild BISAC: COOKING / Specific Ingredients / Natural Foods BISAC: SPORTS & RECREATION / Hunting BISAC: HUMOR / General
Meer boeken
Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje
Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
Freddy Tratlehner - Lekker Fred
Freddy Tratlehner
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: