Zoeken
Susan Smit - Elena's vlucht

Elena's vlucht

Susan Smit

Elena's vlucht

Susan Smit

Omschrijving

Elena's vlucht is een kleurrijke debuutroman over een ontluikende liefde tussen twee jonge mensen, gesitueerd in de mysterieuze en voor buitenstaanders ontoegankelijke wereld van de Roma-zigeuners. Susan Smit schreef een zinderend verhaal vol verbeeldingskracht, magie en rijke taal in de traditie van Isabel Allende en Joanne Harris (Chocolat).

Elena reist met haar kumpania, een groep van zigeunerfamilies, met paarden en huifkarren door het roerige Europa van de jaren dertig. Op haar veertiende wordt ze uitgehuwelijkt aan een oudere weduwnaar en vanaf dat moment moet ze zich schikken in de ondergeschikte rol van romni, getrouwde vrouw. Als Elena een jaar na de bruiloft nog steeds niet zwanger is en kwade tongen beweren dat ze haar echtgenoot heeft vervloekt, besluit ze de besloten gemeenschap te ontvluchten.

Susan Smit beschikt over het talent om terloops diepe inzichten over te brengen, ingebed in een meeslepend verhaal. Ze brengt op zeer overtuigende manier een wereld tot leven die niet langer bestaat, en sluit zich hiermee aan bij een internationale traditie van vertellers.

Auteur: Susan Smit
Auteur

Susan Smit (1974) is schrijfster en columnist. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels achttien succesvolle boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Vloed, Gisèle, Tropenbruid en De heks van Limbricht.

Edities & Details
Digitale download: Elena's vlucht - Susan Smit
ISBN: 9789048824786
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-12-2014
Prijs: € 4,99

Bestel

Paperback: Elena's vlucht - Susan Smit
ISBN: 9789049950347
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-10-2006
Prijs: € 19,95
Omvang: 283 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Historische fictie THEMA: Hedendaagse romantiek THEMA: Romantiek THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Met betrekking tot jongvolwassenheid BISAC: FICTION / Romance / New Adult BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Romance / General
Meer boeken
Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen
Annejet van der Zijl
Thomas Acda - Scenario
Thomas Acda
Barry Smit - De zaak-Mulder
Barry Smit
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: